CUTREMURĂTOR! Părintele Arsenie BOCA a fost DEZGROPAT! Ce s-a găsit ULTIMA DATĂ în mormantul său

Facebook
CUTREMURĂTOR! Părintele Arsenie BOCA a fost DEZGROPAT! Ce s-a găsit ULTIMA DATĂ în mormantul său

Arsenie Boca a continuat să facă minuni şi după trecerea la cele veşnice.

România TV a difuzat un reportaj în care a dezvăluit câteva dintre secretele incredibile şi bine tăinuite de securişti despre moartea acestuia, dar şi ce minune li s-a arătat celor care i-au profanat mormântul.

După o viaţă în care universul parcă asculta de dânsul, părintele Arsenie Boca le-a dat de ştire celor care-l însoţeau pe ultimul drum că minunile nu se vor opri. Părintele Boboia, care i-a dus sicriul, a fost cel care a trăit primul miracol.

"Am avut şansa şi fericirea.... Simţeam că am să văd o minune la părintele, dar nu ştiam ce. Am stat în faţa dânsului în biserică o jumătate de oră şi l-am fixat bine în inima mea şi am sărutat Evanghelia, crucea şi mâinile. De patru zile era în sicriu şi era... pot să spun de atunci, să-l pui în raclă, sfinte moaşte, aşa era de uscat, la faţă şi la mâini, dar palmele când le-am văzut eu erau roz, aşa cum vedeţi palma mea.

Şi l-am dus pe umăr şi nu l-am simţit pe umăr şi am întrebat un preot: cum l-ai simţit? Şi părintele Vamvulescu Petru mi-a răspuns: eu am pus mâna deasupra, oare îl mai avem pe umăr sau nu? Deci nu s-a lăsat greu pe noi, să ne apase. Aia a fost viaţa dânsului să ne ia el pe umăr", îşi aminteşte părintele Nifon Boboia.

"Părintele Nifon, cel cu care l-am dus pe părintele Arsenie pe urmar, în sicriu, până la mormânt, dă mărturie credincioşilor despre multe minuni ale părintelui Arsneie. El a strigat către mine când scoteam sicriul cu părintele pe uşa de la Prislop, că sicriul se duce în sus, şi eu i-am adeverit că e că un fulg pe umăr", spune şi părintele Petru Vamvulescu, pentru Romania Tv.

"Să nu ascundem încă un lucru, părintele Arsenie a fost de trei ori scos din mormânt. Prima dată, la trei zile după îngropare, fiindu-le frică securiştilor să nu învie, cum îi era ferică lui Irod că Iisus este sfântul Ioan Botezatorul, căruia îi tăiase capul. A două oară l-au scos după un an, fără explicaţii, a treia oară, de vreo 6 ani, într-o împrejurare deosebită - a ieşit ca un izvor de apă din mormântul părintelui Arsenie, care nu a putut fi oprit. Atunci s-a deschis mormântul şi s-a scos apa din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie.

Capacul de pe sicriu a fost găsit într-o parte şi sfintele oase erau pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, de stejar, pe care eu l-am adus în spinare de la mănăstire până la mormânt. Trebuie să va mărturisesc că în noapatea aceea părintele Arsenie m-a chemat tainic şi pe mine, că să fiu de faţă, ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut în pripă, la lumina lumânărilor şi a lunii", mai spune preotul Vamvulescu. "Am băut apă scoasă din mormânt şi i-am sărutat sfintele oase, şi mai ales capul care era înmiresmat şi l-am ţinut în mâinile mele tremurând", a adăugat acesta.

Din mărturiile preotului Vamvulescu ies la iveală lucruri terifiante despre modul în care s-a săvârşit din viaţă părintele Arsenie Boca. Se pare că mecanismul represiv al regimului comunist s-a hotărât să îi grăbească sfârşitul prin mijloacele cu care în epoca se rezolvau asasinatele politice, iradierea. "El nu a murit numai pentru că a fost iradiat, probabil în toamna anului 1989. Văzând că părintele Arsenie s-a ridicat din moarte, i-au dat lovitura fatală. Părintele Arsenie a fost dus în pădurea de brazi de la Sinaia şi răstignit", susţine preotul Vamvulescu.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


CUTREMURĂTOR! Părintele Arsenie BOCA a fost DEZGROPAT! Ce s-a găsit ULTIMA DATĂ în mormantul său | ROL.ro