Cum să facem o rugăciune puternică? Vezi si tu aceste sfaturi intelepte

Facebook
Cum să facem o rugăciune puternică? Vezi si tu aceste sfaturi intelepte

Puterea rugăciunii se găsește nu în cuvinte, ci în felul în care aceasta este rostită, de dragostea cu care ne spunem cererea către Dumnezeu.

„Străduiți-vă să trăiți rugăciunea! Este exact ceea ce trebuie.”, spunea Sfântul Teofan Zăvorâtul în cartea sa „Călăuzire către viața duhovnicească”.

Cineva l-a întrebat pe un pustnic: „Cum să stau la rugăciune?”. Și acela i-a răspuns: „Să stai ca la Judecată, cu privirea ațintită la buzele Domnului, Care în următorul moment – așa să crezi – va pronunța ultima sentință pentru tine: „Vino la Mine!” sau „Pleacă departe de la Mine!”. Și să strigi: „Doamne, miluiește!”.

Cred însă că rugăciunea lui Iisus este cea mai bună sau mai puternică rugăciune pentru orice situație, numai că nu trebuie s-o rostim mecanic, fără simțire, ci cu participarea minții și a inimii.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire către viața duhovnicească, traducere de Preot Victor Manolache, Editura Egumenița, pp. 64-65)

Rugăciunea inimii

Părinții duhovnicești ne îndeamnă să folosim mai ales această rugăciune: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul” şi au dat şi o rânduială în privinţa aceasta.

Arhimandritul Teofil Părăian spunea că pe el l-a învățat Părintele Arsenie Boca, în 1942, cum să facă această rugăciune. Arsenie Boca a zis așa: „să spun cu mintea - deci cu cuvântul gândit - „Doamne” între respirații; concomitent cu inspirarea, deci trăgând aerul în piept, să zic: „Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu”, și expirând, dând afară aerul din piept, să zic: „miluiește-mă pe mine păcătosul”. Aceasta nu e o condiție necesară pentru mântuire, adică acela care zice pe respirație se mântuiește și cel care zice altfel nu se mântuiește.”, scrie părintele în cartea sa „Veniți de luați bucurie”.
Citeste despre: rugaciune puternica,

Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Cum să facem o rugăciune puternică? Vezi si tu aceste sfaturi intelepte | ROL.ro