Coaliţia pentru Familie a depus semnăturile pentru modificarea Constitutiei la Senatul României

Facebook
Coaliţia pentru Familie a depus semnăturile pentru modificarea Constitutiei la Senatul României

Zeci de membri şi voluntari ai Coaliţiei pentru Familie au depus ieri, 23 mai, la Senatul României, aproape 15.000 de dosare cu cele 3 milioane de semnături ale cetăţenilor români care susţin iniţiativa cetăţenească a Coaliţiei pentru Familie privind revizuirea Constituţiei României în scopul definirii căsătoriei ca uniune liber consimţită „între un bărbat şi o femeie” şi înlocuirea termenului actual „soţi”. 

„Este pentru prima oară în istoria modernă a României când există 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei. Credem că această solidaritate umană şi creştină nu va putea fi ocolită, că acest proiect de lege va fi luat în discuţie şi nu cred că se poate discuta în alţi termeni, chiar dacă până acum există o tăcere pe care noi o considerăm nu de bun augur. Avem speranţa că acest proiect de lege va trece de avizul Curţii Constituţionale, va intra pe ordinea de zi a Parlamentului şi vom asista, inclusiv, la referendum în toamnă”, a precizat Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de iniţiativă constituţională al Coaliţiei pentru Familie, în cadrul conferinţei de presă, informează ziarul Patriarhiei.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi membri ai Comitetului de iniţiativă. Mircea Tudor a explicat că susţinerea proiectului de lege arată că „poporul român are conştiinţă şi voinţă”, iar Alina Tomi a subliniat că „această iniţiativă nu a fost împotriva a nimic, ci este pentru familia tradiţională, alcătuită din un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii”. Acest demers a scos în lumină solidaritatea, fiindcă „după 40 de ani de comunism, iată, membri ai tuturor cultelor şi etniilor din România au semnat pentru familie, deoarece au înţeles că împreună putem stabili foarte clar în Constituţie care este definiţia familiei pe care o dorim pe mai departe în România”, a spus Ioan Şolea, preşedintele executiv al Coaliţiei pentru Familie.

Revizuirea art. 48, alin. 1 din Constituţia României este necesară întrucât termenul actual „soţi” este unul ambiguu. „Există cercuri de lobby foarte puternice la nivel european şi chiar mondial care speculează această ambiguitate, dorind, la rândul lor, ca în Constituţia României şi în constituţiile europene să se specifice faptul că familia este o simplă uniune între două persoane”, a subliniat Viorel Dumitru Pătrană, reprezentant FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa). Împreună cu cele aproape 80 de cutii cu dosarele oficiale, a fost înmânată şi o scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime cu semnături de susținere.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Coaliţia pentru Familie a depus semnăturile pentru modificarea Constitutiei la Senatul României | ROL.ro