Ce TREBUIE să faci pentru a FI FERIT de DUHURILE RELE! Părintele Arsenie BOCA a explicat

Facebook
Ce TREBUIE să faci pentru a FI FERIT de DUHURILE RELE! Părintele Arsenie BOCA a explicat

Oamenii sunt supusi pericolului de intra in ghearele răului daca nu au credință, spunea Arsenie Boca, iar cei mai vulnerabili sunt oamenii care cad pradă ușor păcatelor capitale care sunt mandria, iubirea de avuții, desfrânarea, lăcomia, invidia, mânia și lenea. 

”Cum intră? Prin oricare din cele șapte păcate de căpetenie: întâi ca momeala, pe urma ca obsesie, apoi ca a doua natura pervertita. Intra prin neincetata lor pomenire. Apoi, prin impartasania cu nevrednicie: furarea Sfintei impartasanii. Primul exemplu e Iuda, care avea obsesia vanzarii lui Iisus. Mai intra ca pedeapsa pentru rautati. Sfantul Pavel a dat satanei pe trei insi. Pe doi, Imeneu si Alexandru, ca sa se invete sa nu huleasca, iar pe al treilea, «l-a dat Satanei spre pieirea trupului (facuse una mare), ca sufletul sa se mantuiasca in ziua Domnului Iisus»”, spunea Arsenie Boca in predicile sale despre duhurile rele.

Credinciosii au din fericire un arsenal puternic in fata raului, spunea Arsenie Boca, iar smerenia, rugaciunea si pomenirea neincetata a numelui lui Iisus sunt cateva dintre arme. 

Cum ies? Prin post si rugaciune, cu socoteala si blagoslovenie, adica cu smerenie, care apara valoarea nevointelor. Canta Biserica: «Arma asupra diavolului Crucea Ta ne-ai dat». Crucea ii arde. Si orice suferinta, primita cu multumire, acelasi rost si putere o are. Ies prin pocainta, prin Taina pocaintei care este spovedania. Smerenia vapaie le este. Pomenirea neincetata a Preasfantului Nume al lui Iisus: «Arma in Cer si pe pamant, mai tare ca Sfantul Nume al lui Iisus, nu este» (sfantul Ioan Scararul). Aceeasi putere o are si pomenirea Maicii Domnului. Ingerul pazitor ii alunga”, erau vorbele cu rol de povata adresate de Arsenie Boca tuturor credinciosilor care treceau pragul Manastirii Prislop.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Ce TREBUIE să faci pentru a FI FERIT de DUHURILE RELE! Părintele Arsenie BOCA a explicat | ROL.ro