CE S-A GASIT LA MORMANTUL LUI ARSENIE BOCA! Iata ce a povestit un preot

Facebook
CE S-A GASIT LA MORMANTUL LUI ARSENIE BOCA! Iata ce a povestit un preot

În fiecare an, mormântul părintelui Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României, este loc de pelerinaj pentru mii de credincioși.Părintele Arsenie de la Mănăstirea "Sf. Ilie" din Toplița a povestit, potrivit crestinortodox.ro, cum a fost prima sa vizită la mormântul celui numit Sfântul Ardealului și ce a văzut acolo.

„Am ajuns acolo, în primul rând, prin rugăciunile celui care a fost marele duhovnic Părintele Arsenie Boca și care se roagă în continuare pentru noi, pentru neamul românesc. Eu nu l-am cunoscut personal dar, din ceea ce am aflat de la ucenicii lui, cei care au un pic de evlavie și doresc să ajungă măcar la mormântul lui primesc întotdeauna ajutor ca să ajungă la Prislop. 

manastirea-prislop_-_arsenie_boca_w700_h800_q90.jpg
  
Biserica era arhiplină și afară erau foarte mulți credincioși. În Sfântul Altar slujeau slujba Vecerniei și a Utreniei, a privegherii, șapte preoți care toți au spus, la sfârșit, că au fost ucenici ai Părintelui Arsenie Boca. L-au cunoscut îndeaproape, câțiva dintre ei chiar l-au condus pe ultimul drum, i-au dus sicriul la cimitirul din incinta mănăstirii Prislop. După această priveghere în biserică, crediciosii împreună cu preoții s-au îndreptat spre mormântul din cimitirul mănăstirii. 
 
mormantul_pr_arsenie_boca.jpg

Acolo, spre surprinderea tuturor, mormatul era plin de flori proaspete, cu toate că era vreme de iarnă, dar asta dovedește evlavia și repectul pe care foarte mulți îl poartă Părintelui. Oamenii au adus flori și, în primul rând, jertfa lor, osteneală lor. Revărsarea asta mare de credincioși care a avut loc la Mănăstirea Prislop este un semn de evlavie față de Părintele și toți care au venit seară au rămas în continuare până la ora trei noaptea în cântări, în acatiste, în paraclise împreună cu preoții care, printre rugăciuni, mai rosteau și din învățăturile Părintelui Arsenie sau spuneau ce-și aduceau ei aminte despre el sau chiar ceea ce i-a învățat Părintele că trebuie să le spună, ei ca preoți, credincioșilor”, a povestit păƒrintele Arsenie de la Măƒnăƒstirea "Sf. Ilie" din Toplița. 
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


CE S-A GASIT LA MORMANTUL LUI ARSENIE BOCA! Iata ce a povestit un preot | ROL.ro