Ce REVELATIE a avut un preot la MORMANTUL lui ARSENIE BOCA!

Facebook
Ce REVELATIE a avut un preot la MORMANTUL lui ARSENIE BOCA!

Printre sutele de mii de pelerini ce au trecut pe la Mănăstirea Prislop se află părintele Arsenie de la Mănăstirea Sfântul Ilie din Toplița. Preotul a dorit să împărtășească cu cei din jur emoțiile trăite acolo, așa că a relatat câteva trăiri duhovnicești.


„Am ajuns acolo, în primul rând, prin rugăciunile celui care a fost marele duhovnic Părintele Arsenie Boca şi care se roagă în continuare pentru noi, pentru neamul românesc. Eu nu l-am cunoscut personal dar, din ceea ce am aflat de la ucenicii lui, cei care au un pic de evlavie şi doresc să ajungă măcar la mormântul lui primesc întotdeauna ajutor că să ajungă la Prislop. Am ajuns şi eu în ajun de prăznuire, în dată de 27 noiembrie, seară.

Biserica era arhiplină şi afară erau foarte mulţi credincioşi. În Sfântul Altar slujeau slujba Vecerniei şi a Utreniei, a privegherii, şapte preoţi care toţi au spus, la sfârşit, că au fost ucenici ai Părintelui Arsenie Boca. L-au cunoscut îndeaproape, câţiva dintre ei chiar l-au condus pe ultimul drum, i-au dus sicriul la cimitirul din incinta mănăstirii Prislop. După această priveghere în biserica, crediciosii împreună cu preoţii s-au îndreptat spre mormântul din cimitirul mănăstirii. Un om zicea: „Uite părinte, mie Părintele Arsenie, prin rugăciunile sale, mi-a vindecat copilul de o anumită boală”. Altul spunea: „Vai! Copilul meu era să moară, era să se întâmple un necaz, un accident şi cred că numai rugăciunea Părintelui Arsenie ne-a izbăvit şi ne-a scăpat copilul de la o moarte năpraznică sau de la alte necazuri.” Erau şi oameni mai vârstnici care l-au cunoscut pe Părintele când erau tineri. Ei povesteau că Părintele chiar le-a spus: „Tu te faci preot, tu te faci inginer”, altora le spunea:”Tu te căsătoreşti cu cutare”. Ceea ce le-a spus Părintele acestor oameni nu era ceva întâmplător, era voia lui Dumnezeu.”, a spus părintele.

Părintele Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie 1910 la Vața de Sus în comitatul Hunedoara (pe vremea aceea în Austro-Ungaria). A urmat Liceul național ortodox „Avram Iancu” din Brad, Hunedoara, pe care l-a terminat ca șef de promoție în 1929. În același an, Zian Boca (cel care avea să devină Părintele ieromonah Arsenie Boca) se înscrie la Academia Teologică din Sibiu, pe care o absolvă în 1933. Primește - la recomandarea profesorului Nicolae Popovici - o bursă din partea Mitropolitului Ardealului Nicolae Bălan pentru a urma cursurile Institutului de Arte Frumoase din București. În paralel, audiază cursuri la Facultatea de medicină ținute de profesorul Francisc Rainer și prelegerile de Mistică creștină ale profesorului Nichifor Crainic de la Facultatea de Teologie din București. Fascinat de lucrarea Scara dumnezeiescului urcuș scrisă de Ioan Scărarul, o traduce în limba română în doar 5 luni. Această traducere nu a văzut lumina tiparului. Remarcându-i talentul artistic, profesorul Costin Petrescu i-a încredințat pictarea scenei care îl reprezintă pe Mihai Viteazul de la Ateneul Român. Trimis de chiriarhul său, Nicolae Bălan, călătorește la Muntele Athos pentru a aduce manuscrisele românești și grecești ale Filocaliei.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Ce REVELATIE a avut un preot la MORMANTUL lui ARSENIE BOCA! | ROL.ro