Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE

Facebook
Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE

Noțiunea de dragoste, în ultimele decenii, a suferit multe denaturări, astfel încât, oamenii ajung să numească iubire tot felul de manifestări și trăiri ale egoismului. În această situație, necesitatea unui reper autentic a devenit vitală. Iată mai jos, câteva învățături despre dragoste ale părinților din primele veacuri creștine.

”Ziceau Bătrânii că fiecare este dator ca cele ale fratelui să le facă ale sale și să sufere împreună cu el în toate, și să se bucure împreună, și să plângă împreună cu el. Și așa să stea lângă el ca și când ar purta trupul lui, ca și când ar fi vorba de el însuși, dacă vreodată i se va întâmpla celuia strâmtorare. Precum este scris: Un trup suntem în Hristos și fiecare mădulare unii altora...(Romani 12, 5; I Cor. 12, 27) și: Toți câți au crezut în Hristos au o inimă și un suflet! (Fapte 4, 32).”

”Zicea Avva Agaton: Dacă ar fi cu putință să găsesc un lepros, să-i dau trupul meu și să-l iau pe al lui, aș face-o cu bucurie, căci aceasta este dragostea desăvârșită!”

”Un frate a întrebat pe un Bătrân, zicând: Sunt doi frați. Unul trăiește în liniște, postind șase zile și ostenindu-se mult, iar celălalt slujește bolnavilor. Deci, lucrarea căruia este mai bine primită la Dumnezeu? I-a zis lui Bătrânul: Dacă fratele care postește șase zile s-ar atârna de o nară, nu poate să fie egal celui care slujește bolnavilor.”

”A zis un Bătrân: Nu cere iubire de la aproapele, deoarece cel care iubește pe cineva se tulbură dacă nu i se răspunde. Ci, mai curând, arată tu iubire aproapelui. Așa vei afla odihnă și vei aduce și pe aproapele la odihnă.”

”A zis iarăși: A slăbi în iubirea de frați ți se întâmplă din pricina primirii gândurilor de bănuială și din a crede inimii tale, precum și din a nu voi să pătimești împotriva voinței tale. Să vrei, deci, ajutat de Dumnezeu, mai întâi să nu crezi în bănuielile tale și cu toată stăruința și puterea să te smerești înaintea fraților și să-ți tai pentru ei voia ta.”


Sursa: Patericul mare, Ed. Bizantină.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE | ROL.ro