Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE

Facebook
Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE

Noțiunea de dragoste, în ultimele decenii, a suferit multe denaturări, astfel încât, oamenii ajung să numească iubire tot felul de manifestări și trăiri ale egoismului. În această situație, necesitatea unui reper autentic a devenit vitală. Iată mai jos, câteva învățături despre dragoste ale părinților din primele veacuri creștine.

”Ziceau Bătrânii că fiecare este dator ca cele ale fratelui să le facă ale sale și să sufere împreună cu el în toate, și să se bucure împreună, și să plângă împreună cu el. Și așa să stea lângă el ca și când ar purta trupul lui, ca și când ar fi vorba de el însuși, dacă vreodată i se va întâmpla celuia strâmtorare. Precum este scris: Un trup suntem în Hristos și fiecare mădulare unii altora...(Romani 12, 5; I Cor. 12, 27) și: Toți câți au crezut în Hristos au o inimă și un suflet! (Fapte 4, 32).”

”Zicea Avva Agaton: Dacă ar fi cu putință să găsesc un lepros, să-i dau trupul meu și să-l iau pe al lui, aș face-o cu bucurie, căci aceasta este dragostea desăvârșită!”

”Un frate a întrebat pe un Bătrân, zicând: Sunt doi frați. Unul trăiește în liniște, postind șase zile și ostenindu-se mult, iar celălalt slujește bolnavilor. Deci, lucrarea căruia este mai bine primită la Dumnezeu? I-a zis lui Bătrânul: Dacă fratele care postește șase zile s-ar atârna de o nară, nu poate să fie egal celui care slujește bolnavilor.”

”A zis un Bătrân: Nu cere iubire de la aproapele, deoarece cel care iubește pe cineva se tulbură dacă nu i se răspunde. Ci, mai curând, arată tu iubire aproapelui. Așa vei afla odihnă și vei aduce și pe aproapele la odihnă.”

”A zis iarăși: A slăbi în iubirea de frați ți se întâmplă din pricina primirii gândurilor de bănuială și din a crede inimii tale, precum și din a nu voi să pătimești împotriva voinței tale. Să vrei, deci, ajutat de Dumnezeu, mai întâi să nu crezi în bănuielile tale și cu toată stăruința și puterea să te smerești înaintea fraților și să-ți tai pentru ei voia ta.”


Sursa: Patericul mare, Ed. Bizantină.
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Ce înseamnă ADEVĂRATA DRAGOSTE? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva! VEZI AICI DE CE | ROL.ro