Ce face un preot din Constanţa cu banii primiţi de la enoriaşi! Gestul te va lăsa fără cuvinte

Facebook
Ce face un preot din Constanţa cu banii primiţi de la enoriaşi! Gestul te va lăsa fără cuvinte

Slujbele sau sfaturile părinteşti nu sunt singurele preocupări ale preotului Ilie Petre, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru" din Constanţa. De aproape patru ani, duhovnicul, director al Seminarului Teologic din oraş, îi răsplăteşte cu bani pe elevii cu rezultate deosebite.

Preotul îi premiază pe elevii cu rezultate deosebite la învăţătură şi la sport de aproape patru ani de zile, banii provin din donaţiile enoriaşilor către biserică. Peste 100 de copii au primit până acum burse de la preotul Ilie Petre, scrie cancan.ro.

Am o relaţie extrem de strânsă cu tinerii, cu copiii . Observ dezvoltarea lor, observ efortul pe care îl fac pentru a se desăvârşi. Observ cât de greu este pentru cei care care învaţă atunci când văd exemplu celor care nu învaţă şi atunci fiind aşezat în această responsabilitate de paroh al acestei biserici am gândit un proiect care să îi motiveze”, a explicat preotul Ilie Petre. A împărtăşit ideea sa mai multor directori de şcoli, dar şi conducerii Inspectoratului Şcolar Constanţa, iar de atunci cel puţin trei elevi primesc aproximativ 200 de lei sub numele de bursele „Sfântului Dumitru".

Larisa Radu este una dintre beneficiarele bursei. Ea a a obţinut note mari la olimpiadele de limba şi literatura română şi de matematică. „M-am bucurat foarte mult când am aflat, mai ales când m-a anunţat domnul director. A fost chiar foarte frumos”, a spus eleva.

Tinerii premiaţi de preotul Ilie Petre spun că sunt stimulaţi şi promit că vor continua să obţină rezultate foarte bune la concursuri. „Am 14 ani şi am participat la olimpiada Judeţeană la Limba Română şi sunt fericită că m-a răsplătit părintele”, a spus Lidia Sămulescu, elevă la Şcoala nr.3 „Ciprian Porumbescu" din Constanţa.

Mă stimulează să merg mai departe. Este un exemplu demn de urmat şi aşa ar trebui să fie toţi preoţii”, a fost de părere Aurelian Brătianu, elev la Seminarul Teologic Constanţa.
Părintele Ilie a premiat şi echipa de handbal din Constanţa, deoarece a câştigat Cupa României.

Am mai chemat echipa de handbal din Constanţa de juniori care a fost finalista Cupei României şi câteva fete sunt de aici din parohia noastră şi normal că a fost bine să le premiem”, a spus preotul.

Enoriaşii din parohia sa au numai cuvinte de laudă pentru iniţiativa preotului. „Mi se pare foarte folositoare pentru a încuraja elevii să facă performanţă pentru materiile de care sunt pasionaţi şi de asemenea apropie elevii de biserică”, a spus un enoriaş.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Ce face un preot din Constanţa cu banii primiţi de la enoriaşi! Gestul te va lăsa fără cuvinte | ROL.ro