Advertisement
Biserici si Manastiri
Incident inexplicabil la Mănăstirea Prislop. Un martor povesteşte tot: „N-am mai văzut aşa ceva”
Un incident descris ca fiind inexplicabil de martori a avut loc recent la Mănăstirea Prislop din Hunedoara, acolo unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca. Un martor al incidentului de la Mănăstirea Prislop a povestit pentru Vocea Transilvaniei că nu a mai văzut în viaţa sa aşa ceva.
Leacul care absoarbe CHEAGURILE de SÂNGE de la nivelul capului – rețetă de la Mănăstirea Dervent
Pe lângă rugăciune și credință în planul de mântuire al lui Dumnezeu, călugării au leacurile lor naturiste cu care se tratează de beteșuguri și boli.
Cum trebuie luată anafora pentru a te ajuta? Lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunoastem
Sfințitul Nicolae Cabasila ne spune: „Pâinea care se împarte ca anaforă a fost de mai înainte sfințită, deoarece a fost oferită lui Dumnezeu. Toți creștinii care merg la Biserică o primesc cu evlavie în palma lor dreaptă, adâncită puțin, și sărută mâna dreaptă a preotului, care puțin mai înainte a atins și a împărțit Preasfântul Trup al Mântuitorului Hristos. Pentru că s-a sfințit în întregime, de aceea Biserica noastră crede că mâna liturghisitorului transmite această sfințire tuturor celor ce o ating și o sărută”.
De ce nu are voie FEMEIA să intre în Altar? Explicațiile preoților
Cu mici excepţii, femeia nu poate intra în altarul unui loc sfânt. Explicaţia pentru care nu are voie femeia să intre în altar îşi are originile în misterului creaţiei Lui Dumnezeu. Cum Adam a fost jertfit pentru păcatul Evei, iar noua Evă l-a născut pe noul Adam – Iisus Hristos, femeia este nevoită, până la sfârşitul veacurilor, să privească la cel pe care l-a ucis prin ispitirea sa. 
Credincioșii au voie să sărute icoane sau mâna preotului? Află aici raspunsul
Impartasirea cu Sfintele Taine reprezinta „arvuna vietii vesnice” si „antidotul nemuririi”, asa cum frumos ne invata Sfintii Parinti. Insa ea este si „foc care arde pe cei nevrednici”.
Medic român, discurs dur în faţa Papei, la Roma! O lecţie pentru Suveranul Pontif!
La Sinodul episcopilor de la Roma, în prezenţa Papei Francisc, un medic român a avut curajul să combată poziţiile publice ale Suveranului Pontif şi să denunţe „marxismul cultural” care afectează din ce în ce tot mai mult şi Biserica Catolică.
Descoperirea cutremuratoare facuta de calugari: Ce s-a intamplat la Manastirea Neamt
In urma cu trei decenii, pe 24 mai 1986, monahii si pelerinii aflati la Manastirea Neamt au constatat ca aleea pietruita din curtea lacasului s-a bombat inexplicabil. In urma sapaturilor din zilele urmatoare, s-au descoperit oseminte umane, iar de atunci se vorbeste despre „Sfantul Necunoscut“.
Au început renovările la mormântul lui Iisus din Ierusalim
Situată în interiorul zidurilor oraşului vechi din Ierusalim, Biserica Sfântului Mormânt conţine două dintre cele mai sfinte elemente ale creştinismului, locul în care a fost crucificat Iisus din Nazaret şi mormântul unde trupul său a fost pus să se odihnească după moarte şi înainte de învierea Sa.
Singurul mijloc de desfacere a vrăjilor! Nimic necurat nu va mai avea efect asupra ta
Pentru a fi dezlegate vrăjile tale, trebuie să intre cu adevărat în inima și în casa ta Hristos, și atunci va veni preotul să-ți sfințească casa, citind exorcismele Bisericii, ale Marelui Vasile, ale Sfântului Ioan Gură de Aur, care sunt scrise în Molitfelnicul Bisericii noastre.
FENOMEN UIMITOR: Mii de oameni au fost VINDECAȚI după ce au intrat în această Biserică din România
Biserica de piatră din Letca Nouă, județul Giurgiu a fost construită în 1867 de mitropolitul Nifon, care avea pământuri în această zonă. 
DESCOPERIRE URIAȘĂ! 13 SCENE pictate într-o biserică românească prevestesc APOCALIPSA
Descoperire de excepție în Biserica Sfântul Nicolae din Şcheii Brașovului. Preotul prof. Vasile Olteanu spune că aici există o pictură numită „Roata Lumii“, în prin care Apocalipsa este vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului, potrivit newsbv.ro.
Cel mai mare PĂCAT pe care îl poți face la ÎMPĂRTĂȘANIE! Ai mare grijă!
Părintele Calciu ne vorbește despre cea mai mare greșeală a românilor atunci când primesc Sfânta Împărtășanie: deasa Împărtășnie fără Spovedanie.
Ce se ÎNTÂMPLĂ cu credincioșii care se împărtășesc mâine, în JOIA MARE
Joia Mare este pentru ortodocşi ziua cea mai importantă, pentru că a fost instituită Sfânta Împărtăşanie, iar Iisus Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi, dar este şi ziua în care gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşti.
Maicile de la Prislop, în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor
Mănăstirea Prislop atrage zilnic mii de pelerini care vin din toate zonele ţării pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. 
TREBUIE să rețineți ASTA! Ce E BINE să facem cu lumânarea de la ÎNVIERE
În noaptea de Sfintele Paşti credincioşii vin la biserică, participă la slujbă şi iau lumină. Lumânarea Pascală este simbolul Învierii, al biruinţei vieţii asupra morţii.
Când este BINE să ne SPOVEDIM? Vezi aici tot ce trebuie să faci înainte de a primi TAINA SPOVEDANIEI
Spovedania este esenţială pentru orice creştin, botezat în numele Preasfintei Treimi. Prin Botez omul primeşte un veşmânt de lumină necreată, un înger păzitor şi un loc în rai, şi mai ales este înfiat de Dumnezeu, devine cetăţean al cerului şi casnic al lui Dumnezeu, fiu al lui Dumnezeu după har. 
Ce NU AU VOIE FEMEILE să poarte NICIODATĂ în biserică! Vezi de ce
În principiu, femeia ispitește și fără să vrea, prin hainele sale, prin corpul său, prin frumusețea fizică ce o posedă, de aceea nu este îngăduit femeilor să intre în Biserică în pantaloni, cu haine strâmte pe corp, cu capul descoperit, cu farduri, machiaj, vopsele, bijuterii sau parfumuri.
14 CANOANE pe care TREBUIE să le știi înainte de a intra în BISERICĂ
În zilele noastre lumea nu prea mai merge la biserică. Motivul poate fi acela că unele persoane consideră regulile impuse de creștinismul ortodox mult mult prea stricte.
Nu știai ASTA: Ce se întâmplă cu crestinii care ÎȘI FAC CRUCE în fața unei biserici
Credinciosul este sfătuit să își facă semnul crucii atunci când trece prin fața unei biserici, când aude clopotele, când trece pe lângă un cortegiu funerar, când tună și fulgeră, când plouă cu grindină.
Rețeta zilei: Prăjitură delicioasă de POST cu budincă de vanilie și coca-cola
Acest dulce are un gust delicios si nu contine lapte si oua. Iata cum se prepara.
LEACURI MĂNĂSTIREȘTI pentru Reumatism, Tuse, amigdalită sau pietre la rinichi. Încearcă-le și tu
Călugării români sunt cunoscuţi pentru harul lor duhovnicesc, dar şi pentru leacurile cu care alină suferinţele trupeşti ale credincioşilor. Încearcă şi tu câteva dintre remediile lor, ştiute de sute de ani şi transmise din generaţie în generaţie.
NU STIAI ASTA! De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant! EXPLICATIA TE VA SURPRINDE
Cei mai mulți dintre creștini își îngroapă morții la o anumită adâncime sub pământ pentru ca aceștia să se descompună sub acțiunea reacțiilor chimice fără a fi atinși de animale sau alți factori.  
O DELICIOASĂ rețetă de POST: Mancare de conopida cu patrunjel
Mâncarea de conopidă cu pătrunjel este o alegere sănătoasă pentru Postul Paștelui. 
Credincioșii nu mai pot ajunge la mormantul Părintelui Arsenie! Vezi care este MOTIVUL
Ultimii kilometri ai drumului spre Mănăstirea Prislop vor fi închişi traficului rutier, pe durata lucrărilor de lărgire a carosabilului.
De ce unele persoane se simt rău în timpul slujbelor bisericești?
Sunt persoane cărora li se face rău în timpul slujbei. Te-ai întrebat vreodata de ce se întâmpla asta și cum poți evita acest incident?

Stiri Biserici si Manastiri | ROL.ro