Advertisement
Biserici si Manastiri
Incident inexplicabil la Mănăstirea Prislop. Un martor povesteşte tot: „N-am mai văzut aşa ceva”
Un incident descris ca fiind inexplicabil de martori a avut loc recent la Mănăstirea Prislop din Hunedoara, acolo unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca. Un martor al incidentului de la Mănăstirea Prislop a povestit pentru Vocea Transilvaniei că nu a mai văzut în viaţa sa aşa ceva.
Leacul care absoarbe CHEAGURILE de SÂNGE de la nivelul capului – rețetă de la Mănăstirea Dervent
Pe lângă rugăciune și credință în planul de mântuire al lui Dumnezeu, călugării au leacurile lor naturiste cu care se tratează de beteșuguri și boli.
Cum trebuie luată anafora pentru a te ajuta? Lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunoastem
Sfințitul Nicolae Cabasila ne spune: „Pâinea care se împarte ca anaforă a fost de mai înainte sfințită, deoarece a fost oferită lui Dumnezeu. Toți creștinii care merg la Biserică o primesc cu evlavie în palma lor dreaptă, adâncită puțin, și sărută mâna dreaptă a preotului, care puțin mai înainte a atins și a împărțit Preasfântul Trup al Mântuitorului Hristos. Pentru că s-a sfințit în întregime, de aceea Biserica noastră crede că mâna liturghisitorului transmite această sfințire tuturor celor ce o ating și o sărută”.
De ce nu are voie FEMEIA să intre în Altar? Explicațiile preoților
Cu mici excepţii, femeia nu poate intra în altarul unui loc sfânt. Explicaţia pentru care nu are voie femeia să intre în altar îşi are originile în misterului creaţiei Lui Dumnezeu. Cum Adam a fost jertfit pentru păcatul Evei, iar noua Evă l-a născut pe noul Adam – Iisus Hristos, femeia este nevoită, până la sfârşitul veacurilor, să privească la cel pe care l-a ucis prin ispitirea sa. 
Credincioșii au voie să sărute icoane sau mâna preotului? Află aici raspunsul
Impartasirea cu Sfintele Taine reprezinta „arvuna vietii vesnice” si „antidotul nemuririi”, asa cum frumos ne invata Sfintii Parinti. Insa ea este si „foc care arde pe cei nevrednici”.
Medic român, discurs dur în faţa Papei, la Roma! O lecţie pentru Suveranul Pontif!
La Sinodul episcopilor de la Roma, în prezenţa Papei Francisc, un medic român a avut curajul să combată poziţiile publice ale Suveranului Pontif şi să denunţe „marxismul cultural” care afectează din ce în ce tot mai mult şi Biserica Catolică.
Descoperirea cutremuratoare facuta de calugari: Ce s-a intamplat la Manastirea Neamt
In urma cu trei decenii, pe 24 mai 1986, monahii si pelerinii aflati la Manastirea Neamt au constatat ca aleea pietruita din curtea lacasului s-a bombat inexplicabil. In urma sapaturilor din zilele urmatoare, s-au descoperit oseminte umane, iar de atunci se vorbeste despre „Sfantul Necunoscut“.
Au început renovările la mormântul lui Iisus din Ierusalim
Situată în interiorul zidurilor oraşului vechi din Ierusalim, Biserica Sfântului Mormânt conţine două dintre cele mai sfinte elemente ale creştinismului, locul în care a fost crucificat Iisus din Nazaret şi mormântul unde trupul său a fost pus să se odihnească după moarte şi înainte de învierea Sa.
Singurul mijloc de desfacere a vrăjilor! Nimic necurat nu va mai avea efect asupra ta
Pentru a fi dezlegate vrăjile tale, trebuie să intre cu adevărat în inima și în casa ta Hristos, și atunci va veni preotul să-ți sfințească casa, citind exorcismele Bisericii, ale Marelui Vasile, ale Sfântului Ioan Gură de Aur, care sunt scrise în Molitfelnicul Bisericii noastre.
FENOMEN UIMITOR: Mii de oameni au fost VINDECAȚI după ce au intrat în această Biserică din România
Biserica de piatră din Letca Nouă, județul Giurgiu a fost construită în 1867 de mitropolitul Nifon, care avea pământuri în această zonă. 
DESCOPERIRE URIAȘĂ! 13 SCENE pictate într-o biserică românească prevestesc APOCALIPSA
Descoperire de excepție în Biserica Sfântul Nicolae din Şcheii Brașovului. Preotul prof. Vasile Olteanu spune că aici există o pictură numită „Roata Lumii“, în prin care Apocalipsa este vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului, potrivit newsbv.ro.
Cel mai mare PĂCAT pe care îl poți face la ÎMPĂRTĂȘANIE! Ai mare grijă!
Părintele Calciu ne vorbește despre cea mai mare greșeală a românilor atunci când primesc Sfânta Împărtășanie: deasa Împărtășnie fără Spovedanie.
Ce se ÎNTÂMPLĂ cu credincioșii care se împărtășesc mâine, în JOIA MARE
Joia Mare este pentru ortodocşi ziua cea mai importantă, pentru că a fost instituită Sfânta Împărtăşanie, iar Iisus Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi, dar este şi ziua în care gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşti.
Maicile de la Prislop, în ipostaze inedite. Ce fac călugăriţele la plecarea pelerinilor
Mănăstirea Prislop atrage zilnic mii de pelerini care vin din toate zonele ţării pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. 
TREBUIE să rețineți ASTA! Ce E BINE să facem cu lumânarea de la ÎNVIERE
În noaptea de Sfintele Paşti credincioşii vin la biserică, participă la slujbă şi iau lumină. Lumânarea Pascală este simbolul Învierii, al biruinţei vieţii asupra morţii.
Când este BINE să ne SPOVEDIM? Vezi aici tot ce trebuie să faci înainte de a primi TAINA SPOVEDANIEI
Spovedania este esenţială pentru orice creştin, botezat în numele Preasfintei Treimi. Prin Botez omul primeşte un veşmânt de lumină necreată, un înger păzitor şi un loc în rai, şi mai ales este înfiat de Dumnezeu, devine cetăţean al cerului şi casnic al lui Dumnezeu, fiu al lui Dumnezeu după har. 
Ce NU AU VOIE FEMEILE să poarte NICIODATĂ în biserică! Vezi de ce
În principiu, femeia ispitește și fără să vrea, prin hainele sale, prin corpul său, prin frumusețea fizică ce o posedă, de aceea nu este îngăduit femeilor să intre în Biserică în pantaloni, cu haine strâmte pe corp, cu capul descoperit, cu farduri, machiaj, vopsele, bijuterii sau parfumuri.
14 CANOANE pe care TREBUIE să le știi înainte de a intra în BISERICĂ
În zilele noastre lumea nu prea mai merge la biserică. Motivul poate fi acela că unele persoane consideră regulile impuse de creștinismul ortodox mult mult prea stricte.
Nu știai ASTA: Ce se întâmplă cu crestinii care ÎȘI FAC CRUCE în fața unei biserici
Credinciosul este sfătuit să își facă semnul crucii atunci când trece prin fața unei biserici, când aude clopotele, când trece pe lângă un cortegiu funerar, când tună și fulgeră, când plouă cu grindină.
Rețeta zilei: Prăjitură delicioasă de POST cu budincă de vanilie și coca-cola
Acest dulce are un gust delicios si nu contine lapte si oua. Iata cum se prepara.
LEACURI MĂNĂSTIREȘTI pentru Reumatism, Tuse, amigdalită sau pietre la rinichi. Încearcă-le și tu
Călugării români sunt cunoscuţi pentru harul lor duhovnicesc, dar şi pentru leacurile cu care alină suferinţele trupeşti ale credincioşilor. Încearcă şi tu câteva dintre remediile lor, ştiute de sute de ani şi transmise din generaţie în generaţie.
NU STIAI ASTA! De ce sunt ingropati crestinii la 2 metri sub pamant! EXPLICATIA TE VA SURPRINDE
Cei mai mulți dintre creștini își îngroapă morții la o anumită adâncime sub pământ pentru ca aceștia să se descompună sub acțiunea reacțiilor chimice fără a fi atinși de animale sau alți factori.  
O DELICIOASĂ rețetă de POST: Mancare de conopida cu patrunjel
Mâncarea de conopidă cu pătrunjel este o alegere sănătoasă pentru Postul Paștelui. 
Credincioșii nu mai pot ajunge la mormantul Părintelui Arsenie! Vezi care este MOTIVUL
Ultimii kilometri ai drumului spre Mănăstirea Prislop vor fi închişi traficului rutier, pe durata lucrărilor de lărgire a carosabilului.
De ce unele persoane se simt rău în timpul slujbelor bisericești?
Sunt persoane cărora li se face rău în timpul slujbei. Te-ai întrebat vreodata de ce se întâmpla asta și cum poți evita acest incident?
PLACINTA SARACULUI, DE POST! AI NEVOIE DE 4 INGREDIENTE!
Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite cum.
MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi
Fiindcă ne aflăm în timpul Postului Nașterii Domnului, vă propun o rețetă călugărească de la Mănăstirea Dintr-un Lemn din județul Vâlcea.
Postul Pastelui: Reţete de post de la Mânăstirea Pasărea
Aflată în partea de sud a Bucureştiului, pe drumul care duce spre Călăraşi, Mânăstirea Pasărea îşi deschide cu drag porţile pentru orice doritor de rugăciune, pace şi linişte. 
Postul PAȘTELUI: 12 rețete de post delicioase, pentru toate gusturile
Ne aflăm în prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, o perioadă în care căutăm mai mult ca oricând apropierea de Dumnezeu. Postul și rugăciunile reprezintă singurele moduri prin care ne putem mântui sufletele, iar pentru ca dumneavoastră să treceți mai ușor peste această perioadă, va prezentam 12 rețete, combinate în 4 meniuri, așa cum au fost recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iași.
Șapte preparate de POST de la Mănăstirea Prislop: Încearcă-le și tu
Pe pagina de Facebook dedicată Mănăstirii Prislop, măicuțele oferă credincioșilor rețete de post gătite direct la Mănăstire. Am strâns pentru voi câteva rețete gustoase și sănătoase care să vă servească drept inspirație în perioada Postului. Spor la gătit!
Pustnicul din Rarău care vindecă oameni trimişi de medici: „Dacă staţi o zi la mine pe munte...”
Ieşeanul Ioan Baron, fost mecanic CFR, s-a retras în munţii Bucovinei şi a învăţat leacurile naturii, pe care le prepară singur alinând suferinţele călugărilor şi mirenilor trimişi la el chiar de medici. 
Manastirea crestina care rezista in mijlocul musulmanilor, de mai bine de 1.500 de ani! Vezi de ce:
La poalele Muntelui Sinai se află Mănăstirea Sfânta Ecaterina, numită cea mai veche Mănăstire Creștină din lume sau Sfânta Mănăstire a lui Dumnezeu.
Crucea cautata de mii de credinciosi! Este leacul tuturor bolilor
În localitatea Sudiți, din Ialomița, pe drumul care duce la o mănăstire pierdută în mijlocul câmpului, există o cruce despre care se crede că ajută în vindecarea bolilor.
Manastirea Recea, un loc unde sufletul isi gaseste linistea
Mănăstirea Recea de Mureş este un aşezământ monahal de maici relativ recent construit, care a preluat arhitectura mănăstirilor din zona subcarpatică a Munteniei şi a celor din centrul şi nordul Moldovei, cu influenţe bizantine şi brâncoveneşti.
ICOANA FACATOARE DE MINUNI, gasita in scorbura unui stejar:
Mănăstirea ”Dintr-un lemn”, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din țara noastră, adăpostește o icoană deosebită, găsită chiar în scorbura copacului din care a fost construită mănăstirea.
Manastiri din Romania la care trebuie sa ajungi
Țara noastră este renumită pentru frumusețea plaiurilor sale. România este locul munților măreții, în codrii cărora au viețuit de-a lungul veacurilor numeroși pustnici.
Cea mai veche biserica de lemn din Transilvania se afla in Muntii Apuseni. Afla povestea ei
Într-un sat din munții Apuseni, se află cea mai veche biserică de lemn din transilvania, ctitorită în anul 1429.
Manastirea Ghighiu si Icoana Maicii Domnului Siriaca
Aflată în apropiere de Ploiești, Mănăstirea Ghighiu ascunde o comoară cu o mare valoare spirituală: icoana Maicii Domnului „Siriaca”.
Manastirea Adam si icoana care alunga seceta
Mănăstirea Adam este o mănăstire ortodoxă din România și se află în satul Adam din județul Galați.
Acesta este locul din Romania in care sunt ascultate rugaciunile femeilor ce nu pot avea copii
Mulți oameni privesc icoanele prin prisma valorilor stilistice și istorice, refuzând să vadă faptul că sunt purtătoare de har.
Frumoasele manastiri ale Olteniei! Lacasurile in care te simti mai aproape de Dumnezeu
Zona Olteniei este plină de bijuterii de preț ale patrimoniului religios din România. Aceste mândre mănăstiri au fost ridicate atât de domnitorii Țării Românești, cât și de oameni simpli care au dorit să își demonstreze iubirea față de Dumnezeu prin aceste frumoase construcții.
Locul unde Fecioara Maria face minuni. Aici exista o icoana veche de peste 600 de ani
Poate nu este cel mai cunoscut lăcaș de cult din țară, dar în mod sigur Mănăstirea Bixad deține una dintre cele mai importante icoane ale ortodoxiei române. Este vorba despre Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.
Manastirea Stanisoara, minunea din muntii Coziei
Pe versantul muntelui Cozia și pe malul stâng al Oltului, în Călimănești, județul Vâlcea, se înalță o mândră mănăstire ortodoxă.
Manastirea Nicula, lacasul unde Fecioara Maria savarseste miracole
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din Cluj, care a lăcrimat cu sute de ani în urmă și despre care se spune că face minuni, aduce în curtea mănăstirii mii de pelerini în fiecare an.
Manastirea construita pe locul unei „lumini de foc”
Mănăstirea Horăița, aflată în comuna Crăcăoani, din județul Neamț este un loc sfânt în care te poți simți ca acasă. În arhitectura bisericii sunt prezente elemente din arhitectura romano-bizantină, dar și influențe rusești în ceea ce privește forma și numărul turlelor.
O icoana unica la Manastirea Sihastria Voronei
La 20 de kilometri de Botoșani, în Mănăstirea Sihăstria Voronei, credincioșii care ajung aici pot observa o icoană unicat a Maicii Domnului. Ea este reprezentată ținându-și Fiul Sfânt de mână și nu în brațe, cum este văzută în celelalte icoane în care Maica Domnului apare alături de Prunc.
Manastirea Caraiman, o alta minune dumnezeiasca
Pe Valea Prahovei, la poalele munților Caraiman, cum mergi pe drumul spre telecabina din Buşteni, pe partea stângă, se face o cărare către un peisaj de poveste, unde s-a înălţat Mănăstirea cu acelaşi nume ca al falnicilor munţi: Caraiman.
Manastirea Lainici, un colt de rai in Valea Jiului
Ascultătoarea“ sau la moaştele Sfântului Irodion, stareţ canonizat anul trecut, Schitul Lainici are mereu porţile deschise.
Manastirea Barsana, icoana ortodoxiei maramuresene
Mănăstirea Bârsana, așezată pe Valea Izei, este un loc sfânt unde natura se află în perfectă armonie cu Biserica. Ceea ce fascinează la acest minunat lăcaș de cult, este simțul artistic care guvernează întreg așezământul.
Manastirea Frasinei, dincolo de legende si mituri
Mănăstirea Frăsinei, din județul Vâlcea, este singura mănăstire din România care se ghidează pe principiile athunite, adică specifice mănăstirilor de pe muntele Athos. Frăsineiul este un schit de călugări, aflat la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe teritoriul comunei Muereasca, la poalele Munţilor Lotrului. Numele comunei pe raza căreia se află situată mănăstirea, “Muereasca” şi faptul că femeile nu au voie la biserica de sus au contribuit din plin la această latură mistică a lăcaşului.
Templul Ursitelor de la Sinca Veche - locul unde dorintele se indeplinesc
Undeva, în Munții Făgăraș, se află un loc aparte pe care coboară lumina cerească și unde iarba care creşte face minuni. Toate aceste întâmplări neobişnuite, dar frumoase, au loc în apropiere de satul Şinca Veche, în „Templul Ursitelor”. Se spune că acolo dorinţele se împlinesc, dacă ai inima curată.
Manastirea Hurezi, comoara de la poalele muntilor
Printre mănăstirile monumente istorice care împodobesc pământul țării noastre, Mănăstirea Hurezi este considerată ca fiind cel mai reprezentativ complex de arhitectură, definitoriu pentru stilul brâncovenesc.
Comoara unica in Europa: Biserica de Lemn din apropierea Dorohoiului
Biserica de Lemn din Hilișeu-Crișan se află în localitatea cu același nume, din județul Botoșani. Bisericuța a fost ridicată în anul 1802 și poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”. 
Manastirea din „vis”. Locul in care ajung mii de pelerini
Mănăstirea Rohia, sau Mănăstirea Sfânta Ana, se află în inima Maramureșului, într-o zonă depresionară pitorească, pe coama unui deal, în mijlocul unei păduri de fag și de stejar.
Biserica unde ti se indeplinesc dorintele intr-o anumita zi a saptamani
Curtea Bisericii Sfântul Anton din Capitală este plină de credincioși în fiecare zi de marți. Cei care s-au rugat nouă marți la rând la icoana făcătoare de minuni aflată în acest lăcaș de cult spun că și-au văzut dorințele îndeplinite.
Hagigadar, locul unde se indeplinesc dorintele
Biserica Mănăstirii Hagigadar, cunoscută de mulți drept „Biserica Dorințelor”, adună an de an credincioși din toate colțurile țării, care vin aici pentru a găsi dezlegare și binecuvântare, sănătate și un trai mai bun.
Manastirea Curtea de Arges si legendele sale: Mucenita Filofteia si Mesterul Manole
La poalele munților Făgăraș se află prima Capitală a Țării Românești. Despre Curtea de Argeș s-au scris multe pagini păstrate de-a lungul timpului. În afară de istoria consemnată și cunoscută de cei interesați de trecut, zidurile cetății ascund taine despre care doar localnicii știu mai multe.
Manastirea Prislop, unul dintre cele mai iubite locuri din Romania
Mănăstirea Prislop este situată într-una din regiunile cele mai pitoreşti din ţara noastră. Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale pâna aproape de monument.
Manastirea Cozia, minunea Evului Mediu
Un mic colț de rai, Mănăstirea Cozia străjuiește de peste șase secole Valea Oltului. Sfântul așezământ se află între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, la 22 de kilometri de Râmnicu Vâlcea și 75 de kilometri de Sibiu, pe malul drept al Oltului.
Manastirea Neamt, cea mai veche manastire a Moldovei
Mănăstirea Neamțului sau „Ierusalimul Ortodoxiei române”, cum mai este numit acest sfânt așezământ, a fost și este unul dintre cele mai de seamă lăcașuri de cult din România.
Biserica Densus, cea mai veche biserica de piatra din Romania
Undeva aproape de orașul Hațeg, într-un peisaj în care s-a scris istoria românilor, există un loc magic. Localitatea Densuș este ca oricare alta, dar deosebită prin prezența celei mai vechi biserici de piatră, unică în România.
Izvorul Tamaduirii. Manastirea din Romania unde exista un IZVOR CU APA VINDECATOARE
Biserica Ortodoxă prăznuiește mâine, 25 aprilie, Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare dedicată Maicii Domnului.
Minunile Sfântului Antonie cel Mare de la cea mai veche biserica din Bucuresti
Biserica „minunilor” se află chiar în mijlocul Capitalei. De altfel, este și cea mai veche Biserică din București. Ctitorită de Mircea cel Bătrân și Vodă Mircea Ciobanu, Biserica ”Sfântul Anton” de lângă Curtea Veche este cunoscută creștinilor mai ales prin icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.

Stiri Biserici si Manastiri | ROL.ro