Biserica unde ti se indeplinesc dorintele intr-o anumita zi a saptamani

Facebook
Biserica unde ti se indeplinesc dorintele intr-o anumita zi a saptamani

Curtea Bisericii Sfântul Anton din Capitală este plină de credincioși în fiecare zi de marți. Cei care s-au rugat nouă marți la rând la icoana făcătoare de minuni aflată în acest lăcaș de cult spun că și-au văzut dorințele îndeplinite.

Tineri și vârstnici vin aici în fiecare marți pentru a se ruga pentru sănătate, pentru liniște, spor, reușite etc. Dacă vei merge aici mai multe zile, vei vedea că întâlnești aproape aceiași oameni. Acest lucru se întâmplă pentru că se spune că e bine să vii la slujbă, să te rogi și să dai acatiste la Biserica Sfântul Anton timp de nouă zile de marți, la rând.

Părintele Zaharia, cel care slujește la această sfântă biserică, spune că în cea de-a zecea zi de marți se aduc drept mulțumire produse alimentare, care sunt sfințite, potrivit cancan.ro. O parte din produse se iau acasă, iar cealaltă parte se lasă acolo, pentru a fi date oamenilor săraci. De asemenea, se mai aduce și o pâine care trebuie împărțită la nouă persoane. După ce au trecut cele nouă zile de marți, petrecute în rugăciune, dorința pe care și-a pus-o fiecare credincio se îndeplinește.

biserica_sfantul_anton.jpg

Oamenii spun că rugăciunile pe care le-au făcut la icoana Sfântului Anton le-au schimbat viața. Sunt enoriași care vin la Sfântul Anton de ani de zile, semn că dorințele lor au continuat să se îndeplinească de-a lungul timpului. Acatistele și rugăciunile îi ajută și pe cei acare, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la biserică în fiecare zi de marți, dar o fac cel puțin o dată.

Biserica Sfântul Anton este cel mai vechi lăcaș de cult aflat acum pe teritoriul Capitalei. Biserica a fost construită de domnitorul Mircea Ciobanul, în jurul anului 1559. De altfel, în biserică există și mormântul acestui domnitor. 

În anul 1847, un incendiu a afectat serios construcția de lemn, ce servea drept capelă pentru Curtea Domnească. Cam în aceeași perioadă, o bisericuță cu hramul Sfântului Antonie, din vecinătate, a ars din temelii într-un incendiu. Dintre ruine a fost salvată o icoană a Sfântului Antonie, rămasă neatinsă de flăcări. Icoana a fost adusă la biserica situată lângă Curtea Veche, ce se numea pe atunci Buna Vestire.

icoana_sfantul_anton.jpg

De la aducerea Icoanei Sfinte, biserica a preluat și hramul Sfântului Antonie. La Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie se roagă acum mii de enoriași.Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Biserica unde ti se indeplinesc dorintele intr-o anumita zi a saptamani | ROL.ro