Băuturi care scad tensiunea și reduc depunerile de pe artere

Facebook
Băuturi care scad tensiunea și reduc depunerile de pe artere

Tensiunea arterială crescută poate fi rezultatul unei probleme genetice, a vârstei, dar este cauzată și de stres. Din cauza stresului, inima pompează sângele mai rapid și într-o cantitate mai mare, fapt care duce la o tensiune arterială mai ridicată.

Dacă în cazul vârstei și geneticii nu putem schimba nimic, avem totuși posibilitatea de a reduce stresul din viața noastră. Pentru asta avem nevoie de activitate fizică, alimentație mai sănătoasă și să consumăm băuturi naturale.

Ceaiul de hibiscus
Ceaiul care conțin hibiscus poate scădea și echilibra tensiunea arterială. A fost făcut un studiu în acest sens unde niște persoane care au băut trei căni de ceai ăe zi timp de șase săptămâni au reușit să reducă tensiunea arterială sistolică cu câteva puncte. Florile de hibiscus conțin fitochimicale bioactive care acționează ca inhibitori la fel de eficienti precum medicamentele care se prescriu pentru combaterea hipertensiunii arteriale.   

Sucurile de rodie si de afine
Sucul de rodie scade tensiunea arterială și reduce și depunerile de pe artere, astfel eliberând fluxul de sânge către inimă. Se  recomandă consumul a 180 ml de suc de rodie pe zi, fără îndulcitori. Un alt suc benefic organismului este sucul de afine, care prezintă proprietăți antiinflamatoare și previne și reduce deteriorarea vaselor sânge, îmbunătățind circulația.

Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime
Aceste băuturi conțin calciu și potasiu, cu ajutorul cărora tensiunea arterială este menținută la valori normale. Trei pahare de lapte degresat pe zi reduce tensiunea arterială sistolică.

Sucul de sfecla, apa si cafeaua decofeinizata
Apa plată este cea mai comună, simplă și ieftină metodă de a menține tensiunea arterială la cote mnormale. Este nevoie de 2 l de apă pe zi pentru persoanele ce cântăresc mai mult de 68 kg pentru a nu se deshidrata, distrugând astfel vasele de sânge. Studii recente arată că 200 ml cafea la filtru consumată zilnic cresc presiunea sanguină sistolică și reduc stresul din organism. Sucul de sfeclă este bogat în potasiu și acid folic, care au un rol important în reglarea rensiunii arteriale. Unele cercetări demonstrează că un consum de două ceșcuțe pe zi pot scadea drastic tensiunea arterială în circa o oră. Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Băuturi care scad tensiunea și reduc depunerile de pe artere | ROL.ro