Advertisement
Autor: ROL.ro | ROL.ro
14 septembrie: ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, una dintre cele mai IMPORTANTE SĂRBĂTORI ale CREȘTINISMULUI
Importanţa Sfintei Cruci, simbol al Jertfei Mântuitorului pentru Biserică, Mireasa Sa, a fost subliniată încă din timpul Sfinţilor Apostoli şi a fost, odată cu trecerea vremii, legată de slujbele bisericeşti, până când acest praznic a ajuns unul de referinţă în calendarul Bisericii Ortodoxe.
Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil
Pe binevestitorul mântuirii noastre, pe marele slujitor al lui Dumnezeu, pe trimisul cel purtător de bucurie la Preacurata Fecioară Maria, pe Arhanghelul Gavriil, se cuvine să-l lăudăm cu cântări. Această sărbătoare se prăznuieşte de două ori; întâiul sobor al acestuia se prăznuieşte a doua zi după Buna Vestire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, adică la 21 martie, iar acum, cu acelaşi sobor al lui se înnoieşte Sfânta Biserică şi iarăşi se pomenesc arătările lui cele minunate care s-au făcut prin dumnezeiasca poruncă.
Icoana Prodromița, lucrarea la timpul prezent
Chipul Maicii Domnului din icoana ce poartă numele Pro­dromița adie mireasma unui lan de grâu. O privești și nu te mai saturi. Pleci și ea te urmează. Ți-e teamă și ea te primește în îmbrățișarea ei tainică. Plângi și ea îți culege lacrimile. Amestec de viață și taină. Luminează fâșiile de întuneric din sufletul tău.
12 iulie - Ziua în care ne aducem aminte de Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul
Pe data de 25 iulie 1924 s-a născut în binecuvântatul pământ al Capadociei, o floare preafrumoasă și mult înmiresmată: Arsenie Eznepidis. 
Povestea CUTREMURĂTOARE a unei tinere la SFÂNTA ÎMPĂRTĂŞANIE
O tânără s-a mărturisit, dar starea de păcat în care se afla l-a făcut pe duhovnic s-o oprească de la Sfânta Împărtăşanie.
Cum trebuie făcută RUGĂCIUNEA. Sfaturi de la UCENICUL părintelui ARSENIE BOCA
De la vârsta de 11 ani, părintele David a aflat că va fi călugăr, întâlnindu-l pe Arsenie Boca. Deși s-a dus să fie binecuvântat de Arsenie Boca, inițial, acesta a trecut pe lângă copil și nu i-a pus mâna pe creștet.
Rugăciunea care DEZLEAGĂ tot ce a fost legat şi ÎMPLINEŞTE DORINŢE.-Părintele Ilarion Argatu
Părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei. A fost foarte iubit de credincioşi, dar nu şi de autorităţile comuniste, fiind condamnat la închisoare pe viaţă.
Mai mulţi naşi pentru BOTEZ şi CĂSĂTORIE, un FOARTE MARE PĂCAT
În zilele noastre multe cupluri aleg pentru cununia lor două perechi de naşi. Această modă este criticată serios de către vechile pravile bisericeşti. Potrivit acestora, faptul constituie un mare păcat.
Cum trebuie să arate CASA oricărui CREŞTIN?
Atmosfera din casă afectează viaţa membrilor familiei. În casă trebuie să fie ordine, dar nu să strălucească de curăţenie, ci să te simţi comod.
Tratament care a VINDECAT peste 42.000 de oameni  de CANCER
După ani de ceretări, naturopatul austriac Rudolf Brojs a creat un regim special împotriva cancerului.
LEACURI SECRETE date de monahul Filotheos din munţii Carantania
Monahul Filotheos ne destăinuie leacurile culese de el din Munţii Carantania.
RUGĂCIUNEA CORECTĂ, aşa cum ne învaţă MARII DUHOVNICI
Rugăciunea este fapta cea mai mare a lumii, căci ea este cauza tuturor bunătăţilor din lume, obişnuia să spună părintele Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. Sfinţii au ajuns sfinţi prin rugăciune, iar noi îi putem imita.
15 reguli STRICTE pentru SPOVEDANIE lăsate de Părintele Argatu
Cele 4 posturi şi zilele oprite din cursul anului sunt un prilej minunat de a te curăţa de păcate. O altă metodă este spovedania.
ANTIBIOTIC PUTERNIC, SIMPLU și NATURAL împotriva CANCERULUI
Amestecul de astăzi are foarte multe proprietăți datorită ingredientelor-medicament din care este compusm ca mierrea și turmericul. I se spune amestecul de aur, de la culoarea aurie, și se prepară simplu și rapid.
Băutura MINUNE care dizolvă natural PIETRELE LA RINICHI
De obicei pietrele la rinichi se formează în centrul rinichiului, unde se strânge urina înainte de a trecee în ureter, tubul care duce la vezica urinară. Calculii apar când anumite substanţe din urină, inclusiv calciul şi acidul uric, cristalizează şi cristalele se aglomerează între ele. Pietrele mici la rinichi pot fi eliminate din organism prin urină şi deseori rămân complet neobservate.
Copiii cu DOUĂ NUME. Ce spune BISERICA despre această datină
Numele fiecăruia reprezintă modul nostru de a fi unici şi cunoscuţi în faţa Domnului. Biserica cheamă pe om după numele cunoscut de Dumnezeu, adică cel primit prin Botez.
LEAC MINUNE împotriva HERNIEI DE DISC
Cel mai bun remediu pentru problemele cu spatele este un leac băbesc. Cel mai posibil este ca ingredientele să le ai deja în casă, dacă nu, le găseşti sigur la cel mai apropiat magazin. Este un leac foarte simplu, cu rezultate confirmate de mulţi dintre cei ce au urmat tratamentul.
Putem afla UNDE se duce sufletul DUPĂ MOARTE. Vezi cum:
Cu toţii am vrea să ştim unde ajunge sufletul unei persoane dragi care a plecat dintre noi. Cele mai interesate de aceast subiect sunt de obicei femeile. Diavolul simte şi vede asta şi poate profita, minţindu-le în legătură cu cel adormit.

Autor: ROL.ro | ROL.ro