Advertisement
Autor: Catalina Burlan | ROL.ro
Minunile Sfântului Antonie cel Mare de la cea mai veche biserica din Bucuresti
Biserica „minunilor” se află chiar în mijlocul Capitalei. De altfel, este și cea mai veche Biserică din București. Ctitorită de Mircea cel Bătrân și Vodă Mircea Ciobanu, Biserica ”Sfântul Anton” de lângă Curtea Veche este cunoscută creștinilor mai ales prin icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.
Și tu faci GREȘEALA ASTA? Când trebuie BĂUTĂ AGHEASMA MARE?
Până la Odovania praznicului Botezului Domnului (14 ianuarie dimineața), credincioşii sunt îndemnaţi să consume în fiecare zi agheasma mare. Aceasta are o rînduială diferită faţă de agheasma mică.
Traditii si obiceiuri de Boboteaza: Ce trebuie sa faci in aceasta zi
Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care spectaculoasa întrecere înot a bărbaţilor pentru a scoate din apă o cruce aruncată de preot şi cel practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.
Traditii pentru spor si sanatate la praznicul Sfintei Mucenite Filofteia
Pe 7 decembrie, Biserica Ortodoxa o praznuieste cu mare evlavie pe Sfanta Filofteia, ocrotitoarea copiilor, a tinerelor, indeosebi a fetelor care vor sa se casatoreasca.
Sfantul Nicolae. TRADITII SI OBICEIURI de Mos Nicolae. Ce NU trebuie sa faci
Sfântul Nicolae este sărbătorit în 6 decembrie, fiind supranumit și ”Făcătorul de minuni”, patron al Greciei. El este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății. Obiceiurile de Moș Nicolae sunt consemnate în tradiția occidentală, precum și în tradiția românească. 
Ce să NU FACI de Sfantul Andrei. TRADITII si OBICEIURI de SFANTUL ANDREI
De Sfântul Apostol Andrei, patronul spiritual al României, se leagă multe obiceiuri, dar și multe superstiții. 
Traditii si superstitii de Sfanta Ecaterina: ce trebuie sa faci ASTĂZI dacă vrei să ai parte de SPOR ÎN CASĂ și FERICIRE
Astăzi, 25 noiembrie, o sărbătorim pe Sfânta Ecaterina. Iată ce tradiții și superstiții legate de această zi există în popor!
Intrarea in Biserica a Maicii Domnului: Traditii pentru spor si sanatate
Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Sărbătoarea Luminii, orânduită în calendar în data de 21 noiembrie, este prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului.
O femeie susține că l-a fotografiat pe Domnul Iisus între nori!
O femeie din Madisonville, Texas, susține că l-a fotografiat pe Iisus între nori. Știrea a făcut înconjurul lumii și a fost preluată de numeroase trusturi de presă, provocând numeroase controverse. Cert este că, din perspectivă ortodoxă, astfel de evenimente nu ar trebui să fie luate în seamă, pentru că Sfinții Părinți atrag atenția în multe din scrierile lor asupra pericolului înșelării credincioșilor care se ghidează după astfel de „semne”. Cuvintele Mântuitorului Hristos rămân drept mărturie neclintită în acest sens: „Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.” (Mt. 24, 23-24)
Minune dumnezeiască! După 22 de ani, românii vin aici să își facă cruce la vederea miracolului!
Există o icoană în România despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni. Aflată la Boian, aceasta continuă să-i uimească pe credincioși chiar și după 21 de ani.
Un preot a readus la viata un copil: Vezi cum a reusit!
Părintele Mihail Jar este un preot ortodox român din Ucraina. Părintele este stareț al Mănăstirii Bănceni, lăcaș de cult întemeiat chiar de el însuși.
SFANTA PARASCHEVA: Ce NU ai voie sa faci in aceasta zi
Credincioșii o prăznuiesc pe 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, considerată ocrotitoarea Iașului și a întregii Moldove.
Sfintii Parinti Ioachim si Ana, sarbatoriti pe 9 septembrie
Ortodoxia îi preacinstește pe 9 septembrie pe Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, ocrotitorii familiei. Tatăl Maicii Domnului, Ioachim, era un urmaș al regelui David și mama sa, Ana, era fiica preotului Matthan, care descindea din familia preoțească a lui Aaron.   
Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica, praznuita pe 8 septembrie! Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi
Cunoscută în popor și ca Sfânta Mărie Mică, nașterea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an, în data de 8 septembrie. Aceasta este prima sărbătoare din calendarul bisericesc, care începe la 1 septembrie. 
Nasterea MAICII DOMNULUI: Traditii pentru spor si sanatate
Pe 8 septembrie, întreaga creștinătate celebrează cu mare bucurie Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare importantă din cursul Noului An Bisericesc, care a început la data de 1 septembrie. 
FETIȚA care VORBEȘTE cu ÎNGERII. Milioane de oameni s-au cutremurat când au văzut aceste imagini
Milioane de oameni au lăcrimat la vederea acestei fetițe de doar trei săptămâni și a surâsului său fermecător. Fotografia surprinde somnul dulce al vârstei lipsite de griji, aparent ocrotit de o puternică prezență masculină. 
Profetia parintelui Arsenie despre CORUPTIA din Romania: „Va vor cerne...”
Considerat de mulţi credincioşi drept „ultimul sfânt al românilor“ şi de preoţi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al-XX-lea, părintele Arsenie Boca a făcut numeroase profeții care pun pe gânduri credincioșii de pretutindeni.
Sfânta Salvie: Planta DIVINĂ care tratează aproape ORICE AFECȚIUNE
Când a făcut Lumea, Dumnezeu s-a gândit la toate, lăsând fiecare lucru cu rolul lui. Fiecare plantă, floare, fiecare părticică a acestei lumi are sensul ei, chiar dacă adesea nu știm să îl găsim.    
Minunea de la Schitul Sfanta ANA: „Numai Dumnezeu stie ce va fi...”
O adevărată minune s-a petrecut în aprilie în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor care vin la Schitul Sfânta Ana din Muntele Athos – o candelă mare ce se află în faţa Uşilor Împărăteşti din Biserica schitului s-a mișcat continuu în formă de cruce din dimineaţa zilei de 12 aprilie, scrie agionoros.ru. 
Lectii ale intelepciunii de la parintele Arsenie Boca. Cele mai frumoase sfaturi
Arsenie Boca a devenit în ultimii ani un adevărat fenomen, o figură emblematică în istoria recentă a poporului român. 
Într-o biserică antică din Betleem a fost făcută o descoperire neaşteptată
Silvia Starinieri, un tânăr tehnician de restaurare a folosit o cameră termografică şi a trecut cu ea de-a lungul pereţilor din ipsos din Biserica Naşterii, locul de naştere al lui Iisus Hristos, iar ulterior a observat o formă interesantă.
Un expert in criminalistica digitala a reconstruit chipul lui Iisus Hristos. Vezi cum arata!
Un medic specializat în reconstrucţie facială digitală a reuşit să obţină o imagine a lui Iisus Hristos extrem de apropiată de realitate, consideră acesta, după ce a folosit craniile a trei bărbaţi evrei din perioada în care a trăit Iisus. 
SFANTUL ALEXANDRU: Crestinii ortodocsi il sarbatoresc astazi pe protectorul omenirii
În fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit “protectorul omenirii”.
TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL: Ce NU ai voie sa faci pe 29 august
În fiecare an, pe 29 august, credincioșii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului.
TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL: Traditii si Obiceiuri
Creștinii ortodocși sărbătoresc în fiecare an, pe 29 august, ultima mare sărbătoare a anului bisericesc: TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. În popor, această zi vine cu mai multe tradiții și obiceiuri.
15 lucruri despre care Dumnezeu nu te va intreba la Judecata de Apoi!
Conform credințelor creștine, Judecata de Apoi sau Ziua Domnului este ziua în care Iisus Hristos va judeca toți oamenii care au trăit vreodată. Ea va urma Învierii Morților și celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos (conform Apocalipsa 20:12–15). 
De ce facem coliva? Vezi aici SEMNIFICATIA
Românii ortodocși au numeroase tradiții pe care le respectă cu sfințenie, dar puțini știu ce semnifică ele cu adevărat.
Minune în biserică! Un negativ al Icoanei Potirul Nesecat, apărut pe sticlă
O minune a avut loc in Catedrala „Nasterea lui Hristos” din Khabarovsk, Rusia, care a sarbatorit recent 115 ani de la ridicarea sa: o icoana a Maicii Domnului, cunoscuta sub numele de „Potirul Nesecat”, a apărut în mod inexplicabil pe sticla de deasupra unei alte icoane, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Cel mai emoționant moment: a auzit bătând inima băiețelului mort în pieptul unei fetițe
În iunie 2013, Lukas Clark, un băiețel de șapte luni, a decedat. Mama, Heather, a decis ca organele să-i fie donate, pentru salvarea altor vieți. Inima i-a ajuns la o fetiță, Jordan, născută cu grave probleme. Recent, Heather i-a putut auzi inima lui Lukas bătând în pieptul lui Jordan.
“L-AM INTALNIT PE DUMNEZEU SI STIU CUM ARATA!” - O mărturie uimitoare
Andre Frossard a publicat cartea: “Dumnezeu exista, eu L-am intalnit”.
Iti vor fi de mare ajutor! Ce rugaciuni recomanda cei mai iubiti duhovnici romani
Printre rugăciunile cele mai folositoare nouă, duhovnici renumiţi și iubiți din mănăstirile româneşti au indicat de-a lungul timpului Rugăciunea inimii, Rugăciunea Începătoare sau Rugăciunea Sfintei Treimi.
Ce TREBUIE sa facem pentru cei care NU MAI SUNT PRINTRE NOI! Este foarte IMPORTANT
Toţi cei care dorim să ne arătăm dragostea faţă de cei morţi şi să le dăm un ajutor real, putem să o facem cel mai bine prin rugăciuni pentru ei, şi mai ales prin pomenirea lor la Liturghie, când părticelele care sunt scoase pentru vii şi pentru morţi sunt amestecate în Sfântul Potir cu cuvintele: „Spală, Doamne, păcatele celor ce s-au pomenit aici cu Sfânt Sângele Tău, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi.” 
CITIȚI și DAȚI mai departe! Semnele care PREVESTESC întoarcerea Mântuitorului pe Pământ
Potrivit Bibliei, există 7 semne care vor apărea înainte de A Doua Venire a Lui Iisus Hristos pe Pământ. Cele 7 plăgi sunt ultimele pedepse destinate oamenilor care păcătoși și fără credință.
Ce trebuie să facem pentru o CASĂ BINECUVÂNTATĂ! Sfaturile MAICII Magdalena
„Rugaţi-vă neîncetat”, spune Sfântul Apostoi Pavel (I Tesaloniceni 5, 17). O casă este binecuvântată când lucrul de zi cu zi este dus la împlinire cu rugăciune.
Mâna care te scapă de BLESTEME, VRĂJI și de toată lucrarea diavolească: Se află într-o biserică din ROMÂNIA!
Aflată pe Calea Victoriei în București, Biserica Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme.
Minunile parintelui Cleopa: Cum s-a VINDECAT o tanara dupa ce a vizitat mormantul sihastrului
Mormântul părintelui Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria este loc de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din toate zonele țării.
Niciodată să nu pui două nume la copii! Vezi de ce
Cum ni se cuvine nouă, creştinilor, care purtăm numele unor sfinţi din calendar, să prăznuim ziua numelui?
Păcatul mare pe care îl fac românii Duminica: „Nu ai voie să...”
Nu are voie să se tragă clopotul la biserică şi tu să te uiţi la televizor, spune Părintele Calistrat.
MĂRTURIE DOCUMENT: Ce minune le-a arătat Arsenie Boca persoanelor care i-au profanat mormântul
Informaţii incredibile despre cum a murit sfântul părinte, de cate ori i-a fost scos trupul din mormânt, cine a facut asta pe ascuns si ce s-a gasit la deshumare, ce minune le-a aratat Arsenie celor care i-au profanat mormantul, toate au fost arătate într-o ediţie de colecţie cu înregistrări-document prezentat de România TV. De asemenea, ucenicul părintelui a fost invitat special, în direct.
Este permis ca doi tineri de religie diferita sa se casatoreasca? Vezi ce spune Biserica
În una din nenumăratele sale predici, părintele Calistrat Chifan îi răspunde unui tânăr care vrea să se cunune cu o fată de altă religie și nu știe dacă are voie.
Rugăciunea părinților pentru luminarea minţii copilului
Fiecare părinte e bine să spună în fiecare zi această rugăciune pentru binele copiilor săi.
Pedeapsa AVORTULUI – întâmplare adevărată povestită de Parintele Ioanichie Bălan
In Roman trăia o familie binecuvântată. Părintii se întelegeau bine, copiii cresteau în frica lui Dumnezeu. Mai târziu, femeia simtindu-se însărcinată, a început a slăbi în cugetul ei si a zis:
Icoana facatoare de minuni UNICA in Romania. Este considerata una dintre cele mai PUTERNICE
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni din țară, pentru că din ochii Maicii Domnului izvorăște un mir cu putere miraculoasă, spun credincioșii. 
Un adevarat MIRACOL! O icoana a Maicii Domnului se incalzeste in timpul rugaciunii
Cu un an în urmă, în 2015, a fost pictată în Georgia o copie a Icoanei Maicii Domnului de la Iveron. Cei în posesia cărora se afla icoana au vizitat apoi Țara Sfântă și Muntele Athos, purtând pictura cu ei.
Frumoasele manastiri ale Olteniei! Lacasurile in care te simti mai aproape de Dumnezeu
Zona Olteniei este plină de bijuterii de preț ale patrimoniului religios din România. Aceste mândre mănăstiri au fost ridicate atât de domnitorii Țării Românești, cât și de oameni simpli care au dorit să își demonstreze iubirea față de Dumnezeu prin aceste frumoase construcții.
S-a DESCOPERIT RECENT! O fotografie din 1903 surprinde APARIȚIA MIRACULOASĂ a Maicii Domnului
Negativul unei fotografii, care surpinde aparitia clara si miraculoasa a Maicii Domnului in Manastirea Sfantul Pantelimon din Muntele Athos si care a fost realizata in anul 1903, a fost descoperit în aceste zile (ianuarie 2015) in arhivele mănăstirii.
Aceasta icoana a Maicii Domnului a vindecat o fetita muta si paralizata
Minunile săvârșite la Icoana Maicii Domnului aflată în biserica „Sfinții Împărați Constanti și Elena”, din Gura Humorului, sunt știute de toată lumea.
Mamă a doi copii morți (o mărturie șocantă despre avort)
Am să vă spun povestea unei prietene, pentru că eu consider că e o lecţie pentru multe femei, deşi e cutremurătoare şi pare ireală. O cheamă Ionela. E şi ea la muncă în Germania, în acelaşi oraş cu mine – Viersen. De loc, e din Mureş. Ea are deja ani buni de experienţă aici…
Prezicerile MÂNTUITORULUI: S-au împlinit de nenumărate ori şi care încep acum a se împlini din nou
Până ce nu începusei să te rogi lui Dumnezeu, erai tuturor drag. Iar acum, dintr-o dată, eşti în casa ta ca în mijlocul unei tabere duşmane. Mai înainte vreme te îmbătai, şi fumai, şi mai furai câte puţin, şi înjurai, şi trândăveai în zilele lucrătoare, şi făceai toate celelalte câte sunt urâte înaintea lui Dumnezeu şi a lumii cinstite. Şi totuşi, atunci erai drag tuturor din casă. Iar acum, când ai apucat-o pe calea dreptăţii, cinstei şi rugăciunii, acum toţi au tăbărât asupra ta ca un roi de viespi.
ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Traditii si obiceiuri
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, fiind sărbătorită în fiecare an pe 15 august.
Adormirea Maicii Domnului 2016: Sfanta Marie Mare
Biserica Ortodoxa cinsteste la 15 august praznicul Adormirii Maicii Domnului, cel mai de seama eveniment religios al anului, care o preaslaveste pe Sfanta Fecioara Maria.  
Incident inexplicabil la Mănăstirea Prislop. Un martor povesteşte tot: „N-am mai văzut aşa ceva”
Un incident descris ca fiind inexplicabil de martori a avut loc recent la Mănăstirea Prislop din Hunedoara, acolo unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca. Un martor al incidentului de la Mănăstirea Prislop a povestit pentru Vocea Transilvaniei că nu a mai văzut în viaţa sa aşa ceva.
Cu rugaciunea aceasta scapi de farmece! Ce trebuie să faci și tu pentru protecție
Daca crestinul cuprins de suferinta deochiului nu stie sau nu poate rosti rugaciunea Tatal nostru, aceasta rugaciune poate fi rostita de un alt crestin pana inceteaza suferinta nefacand nici un alt fel de gest sau randuiala.
Zeci de mii de pelerini s-au strans la Manastirea Nicula. Minunea traita de o femeie din Buzau
Timp de trei zile, zeci de pelerini inconjoara in coate si in genunchi biserica de lemn din curtea manastirii Nicula din Cluj, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.
Rugaciune PUTERNICĂ pentru ÎNDEPLINIREA unei DORINȚE! Maica Domnului te va ajuta
Sunt persoane care iau cărțile de rugaciuni  și citesc din ele, o oră, două, trei în functie de capacitătile fiecăreia. Acest tip de rugăciune este cantitativă în sensul că citim din ele, dar poate nu ne regăsim întocmai în cuvintele de-acolo și atunci nu spunem din tot sufletul și prin cuvintele noastre, ci doar cităm ce alții au simțit și rugat la vremea lor. De aceea, este mai bine să ne rugăm așa cum simțim noi. Uneori, atunci când stăm în liniște și ne gândim la Dumnezeu, ne vine dintr-o dată să ne rugăm într-un anume fel.
Spunem sau nu „La mulți ani!” mâine, de Adormirea Maicii Domnului? Toți credincioșii trebuie să știe
De vreo câțiva ani, în prag de 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, rețelele de socializare se inflamează: „Trebuie să le spunem La Mulți Ani Mariilor și Marianilor?” Mulți susțin că, fiind vorba de moartea Maicii Domnului, așadar un eveniment trist, urările sunt nepotrivite și trebuie păstrate pentru 8 septembrie, la Nașterea Maicii Domnului.
Ai un NECAZ MARE? Fă și tu acest lucru simplu și MAICA DOMNULUI te va ajuta imediat!
Rugăciunile către Măicuța Sfântă au mare putere în a îndrepta cursul vieții noastre și ne aduc mult bine și ajutor.
Leacul care absoarbe CHEAGURILE de SÂNGE de la nivelul capului – rețetă de la Mănăstirea Dervent
Pe lângă rugăciune și credință în planul de mântuire al lui Dumnezeu, călugării au leacurile lor naturiste cu care se tratează de beteșuguri și boli.
Semn DIVIN! Fecioara Maria a aparut pe cer
Un eveniment ieșit din comun s-a petrecut în orașul bosniac Medjugorje, unde, din senin, a apărut o lumină imensă pe cer, în mijlocul căreia se afla Maica Domnului.
Rugaciune facatoare de minuni catre Fecioara Maria!
Rosteste aceasta rugaciune de cinci ori pe zi, timp de zece zile consecutive. 
Adormirea Maicii Domnului: Ce nu au voie femeile să facă înainte de Sfânta Maria
Femeile însărcinate nu au voie, în ziua de 14 august, premergătoare sărbătorii Sf. Maria, să facă niciun fel de treabă casnică sau să muncească dacă vor să aibă parte de o naştere uşoară şi un copil sănătos.
E CRUCE NEAGRĂ în calendar! Ce MARE SFÂNT sărbătorim astăzi si ce e bine să faci si tu
Credincioșii ortodocși îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.
Mesajul Parintelui ARSENIE BOCA pentru toate femeile INSARCINATE
Duhovnicul Arsenie Boca a lăsat în urma sa o mulțime de sfaturi pentru credincioși. Câteva dintre acestea au legătură cu viața spirituală a femeii în perioada de sarcină.
Paraclisul Maicii DOMNULUI: Ce trebuie sa spui pentru implinirea dorintelor
Maica Domnului întinde brațul ei tămâduitor către toți cei care i se roagă cu dragoste și credință. Este un liman neobosit de alinare, liniște și întărire în dureri și necazuri.
Maica Domnului i-a aparut in vis unei femei si i-a dictat o rugaciune
Preotul Ioan Sofonea relatează în cartea “Am Auzit Un Sfânt Vorbind – Arsenie Boca” o minune săvârșită de Maica Domnului cu o femeie care nu știa  să se roage.
Rugaciunea care dezleaga tot ce a fost legat! Invatatura parintelul Ilarion Argatu
Părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanți duhovnici români, iar sfaturile sale se regăsesc în mai multe lucrări religioase de seamă.
 Aratarea Maicii Domnului unui sarac
După cum bine se stie Maica Domnului este aparatoatea celor săraci, iar cei ce îsi pun credința în Ea nu vor rămâne neauziți.
Rugaciune grabnic folositoare catre Sfantul Efrem cel Nou
Sfântul Efrem cel Nou, numit Mare Mucenic și Tămăduitor, s-a născut în data de 14 septembrie 1384, în ziua prăznuirii Sfintei Cruci. La vârsta de numai 14 ani, el va intra ca monah în Mănăstirea Buna Vestire, mănăstire zidită pe locul numit "Colina Neprihăniților", undeva în Atica, Grecia. Sfântul Efrem cel Nou a adormit în Domnul în ziua de 5 mai 1426, într-o zi de joi, în jurul orei 09.00, după neînchipuite torturi,în vârstă fiind de numai 42 de ani. Sfintele lui Moaște au fost descoperite în data de 3 ianuarie 1950.
La ce SFANT e bine sa te ROGI atunci cand ai probleme cu banii! Rugaciunea care te ajuta enorm!
Daca ai probleme cu banii și datoriile te copleșesc, ar trebui să te rogi Sfântului Mina, ocrotitorul celor păgubiți, ajutătorul celor care au pierdut ceva sau au fost nedreptățiți.
Care este rugăciunea FACATOARE de MINUNI? Află și tu și răspândește tuturor
Tot mai mulți oameni caută rugăciuni făcătoare de minuni și cred că există anumite cuvinte magice care ne pot îndeplini orice dorință.
Este o adevarata minune! Icoana a fost impuscata de 55 de ori, dar chipurile au ramas neatinse
Panagia Melikiotissa este o icoană făcătoare de minuni ce se află în biserica din satul Melikis, localitate situată în regiunea Imathia, Grecia.
Ce se întâmplă cu noi după ce murim? Mărturiile celor care au fost “vizitaţi” de DINCOLO
Când pierdem pe cineva drag, gândul de a nu-l mai revedea vreodată este cel mai obsesiv. În capul nostru se derulează, ca-ntr-un film surd, o mulţime de întrebări: ”oare ce se întâmplă cu sufletul după moarte?; oare îl voi mai întâlni vreodată pe cel pierdut?; dar chiar nu mai există nimic dincolo sau, dimpotrivă, este o lume mai bună?”.
Puterea rugaciunilor Talisman: Vezi cum TE POT AJUTA
De-a lungul secolelor, Rugaciunea "Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos" a facut inconjurul lumii si a implinit mii si mii de minuni in viata credinciosilor.
Locuri cu puteri miraculoase! Unde sa te rogi pentru implinirea dorintelor
La noi în țară există lăcașuri sfinte mai puțin cunoscute credincioșilor, dar încărcate de tradiție.
Sarbatoare MARE! E cruce NEAGRĂ! Ce trebuie să faci și tu astăzi
Sfantul Ioan Iacob Hozevitul este praznuit de credincioșii ortodocși in fiecare an, pe data de 5 august.
O fata inviata de Maica Domnului spre a-si marturisi pacatele
Marturisesc batranii de pe valea Bistritei ca prin anii 1934-1935, in satul Izvorul Muntelui, Ceahlau, s-a petrecut un fapt cu totul neobisnuit. O fata din sat, ca de 20 de ani, necasatorita, pastea oile pe munte. Iar din lucrarea vrajmasului, un taran a cazut cu dansa in pacat. Fiindu-i rusine sa n-o afle parintii si-a ucis mai inainte de vreme pruncul. 
Despre sinodul din Creta
Într-un foarte scurt timp au ajuns la cunoștiința noastră o mulțime de poziții îngrijorătoare legate de Sinodul care a avut loc de curând în Creta, unele din aceste poziții fiind puse pe seama Sfântului Munte sau a sfinților legați de acesta.
Pentru care păcate nu primeşte Dumnezeu rugăciunea omului? Acestea sunt cele mai GRAVE!
Un frate a întrebat pe un bătrân oarecare, zicând: Oare pentru care păcat nu primeşte Dumnezeu rugăciunea omului?
De ce purtăm la gât semnul Sfintei Cruci? Cu ce NE AJUTĂ:
Praznicul Înălțării Sfintei Cruci ne prilejuiește abordarea unei probleme des întâlnite. Cuvântului „Cruce” îi acordăm, de obicei, multiple semnificații.
POSTUL SFINTEI MARII: Ce trebuie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului pentru spor şi sănătate
Creștinii ortodocși intra astazi în Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Maria Mare. Acesta începe pe 1 august şi se încheie pe 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Sfintele sărindare au puterea să scoată suflete din iad
Un creștin a avut odată o descoperire despre puterea și folosul sfintelor sărindare. 
Cele mai mari miracole religioase ale lumii
Fiecare religie are propriile credințe referitoare la minuni. Acestea sunt evenimente divine care par a trece dincolo de legile naturale. Există o mulțime de miracole care nu au putut fi explicate nici până în ziua de astăzi.
Sfantul Foca: Traditii si obiceiuri
Ziua de 23 iulie este dedicată comemorării Sfântului Sfințit Apolinarie, Sfântului Sfințit Vitalie, Aducerii Moaștelor Sfântului Sfințit Foca, Episcopul de Sinopi și Sfintei Brigita, călugărița, patroană a Europei.
Astăzi o sărbătorim o mare Sfânta, careia multe romance ii poarta numele
Crestinii ortodocși, dar și cei catolici, o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Mironosiţă și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena.
De ce sunt dezgropati cei decedati dupa 7 ani? Cateva MOTIVE INCREDIBILE pe care sigur nu le știai
Dupa traditia Bisericii mortii nu se dezgroapa niciodata, pana la judecata cea de apoi. 
Ce se intampla cu cei care nu merg la Biserica Duminica! Parintele Cleopa face lumina
Într-una din cuvântările ținute în timpul vieții, Părintele Ilie Cleopa le-a explicat credincioșilor ce se întâmplă cu cei care nu ajung la biserica în Sfânta Zi de Duminică.
Creştinii suferă în continuare în Siria! Ceva groaznic s-a întâmplat cu 19 tinere
Deşi conflictul s-a mutat oficial în Irak, acolo unde Statul Islamic a cucerit Mosulul – oraşul creştinilor, nici în Siria situaţia nu a fost stabilizată. Chiar dacă bisericile creştine şi-au mutat reședințele în Liban sau într-una dintre ţările europene, mai sunt destui creştini în ţara Sfântului Ioan Gură de Aur şi a Sfântului Efrem Sirul.
Cum trebuie luată anafora pentru a te ajuta? Lucruri esentiale pe care trebuie sa le cunoastem
Sfințitul Nicolae Cabasila ne spune: „Pâinea care se împarte ca anaforă a fost de mai înainte sfințită, deoarece a fost oferită lui Dumnezeu. Toți creștinii care merg la Biserică o primesc cu evlavie în palma lor dreaptă, adâncită puțin, și sărută mâna dreaptă a preotului, care puțin mai înainte a atins și a împărțit Preasfântul Trup al Mântuitorului Hristos. Pentru că s-a sfințit în întregime, de aceea Biserica noastră crede că mâna liturghisitorului transmite această sfințire tuturor celor ce o ating și o sărută”.
Rugăciune de mare ajutor către Sfantul ILIE! Trebuie spusa pana la sfarsitul zilei!
Astăzi este o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși: prăznuirea Sfântului Ilie. La 20 iulie, 127.370 români îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanu. Dintre aceștia, 111.685 sunt bărbați și 15.685 sunt femei.
Sfântul Ilie: Ce trebuie să faci în această zi ca să îţi meargă bine tot anul
Ca şi Sân-George şi Sânmedru, Sânt-Ilie este o divinitate populară care a preluat numele şi data celebrării de la un sfânt creştin – sfântul Prooroc Ilie. În tradiţia populară românească, Sânt-Ilie era o divinitate a Soarelui şi a focului, identificată cu Helios din Mitologia greacă sau Gebeleizis din mitologia geto-dacă. 
SFANTUL ILIE, TRADITII si OBICEIURI: Sfantul care aduce ploaia
În fiecare an, pe data de 20 iulie, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe SFÂNTUL ILIE Tesviteanul, unul dintre prooroci Vechiului Testament.
SFANTUL ILIE, Traditii si Obiceiuri. Fetele nemaritate trebuie sa faca asta!
SFÂNTUL ILIE este sărbătorit de creștinii ortodocși în fiecare an, pe data de 20 iulie. Este celebrat ca aducător de ploi, după ce a salvat de la moarte poporul din Israel prin rugăciune, după trei ani de secetă.
Cea mai mare tragedie care i se poate intampla unui om inainte sa moara! Este un pacat ingrozitor
Unul din marile ajutoare duhovniceşti dobândite de cei care părăsesc viaţa aceasta şi merg în cea de dincolo este Sfânta Spovedanie. Şi iarăşi, o mare pierdere pentru cei ce părăsesc această viaţă şi merg în cea de dincolo este lipsa Spovedaniei.
Mulți români poartă numele Sfântului sărbătorit astăzi! Ce e bine sa faci in aceasta zi
Ortodocșii, greco-catolicii și romano-catolici îl sărbătoresc azi, laolaltă, pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor, azi Silistria, Bulgaria. 
De ce nu are voie FEMEIA să intre în Altar? Explicațiile preoților
Cu mici excepţii, femeia nu poate intra în altarul unui loc sfânt. Explicaţia pentru care nu are voie femeia să intre în altar îşi are originile în misterului creaţiei Lui Dumnezeu. Cum Adam a fost jertfit pentru păcatul Evei, iar noua Evă l-a născut pe noul Adam – Iisus Hristos, femeia este nevoită, până la sfârşitul veacurilor, să privească la cel pe care l-a ucis prin ispitirea sa. 
Care este PACATUL GRAV ce UCIDE sufletele si le arunca in pierzanie
L-au întrebat fraţii: Ce alte fapte bune sunt mai necesare monahilor?
Sfinții Chiric și Iulița: Ce nu e bine sa faci astazi
Credincioșii creștin ortodocși îi pomenesc vineri, 15 iulie pe Sfinții Chiric și Iulița. Tot vineri se face pomenirea Sfântului Cuvios Iosif, arhiepiscopul Tesalonicului, Sfântului Vladimir, luminătorul Rusiei, Sfântului Mucenic Lolian.
IMPORTANT! Cum TREBUIE ALES numele COPILULUI, când și de ce SE PUNE
Din vechime numele aveau o însemnătate deosebită pentru comunicarea și înțelegerea dintre oameni, dat fiind faptul că ele jucau rolul acelor elemente prin care se făcea cunoscută declarația persoanelor, animalelor și a obiectelor.
Rugăciune pentru fericirea în căsnicie, către Apostolul Simon Zilotul
După scrierile bisericești, Sfântul Apostol Simon Zilotul a fost mirele de la nunta din Cana Gaileii, unde Domnul a săvârşit prima Sa minune (In 2, 1-11).
Surorile Sfântului Ilie: Ce nu e bine sa faci in aceste zile
Panteliile sunt surorile Sfântului Ilie și reprezintă un punct culminant al sărbătorilor de vară. Sunt sărbătorite de două ori, cu șapte zile înainte de Sfântul Ilie și la șapte zile după Sfântul Ilie, în perioada 13-27 iulie.

Autor: Catalina Burlan | ROL.ro