Autor: Andrei | ROL.ro
Foarte important! Știi ce se întâmplă dacă mori fără lumânare aprinsă? AFLĂ AICI...
Părintele Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria ne dezvăluie ce se întâmplă cu omul dacă moare fără lumânare.
Ajunul Bobotezei: De ce ținem post negru astăzi?
Darurile duhovnicești  și bucuria nespusă a întâlnirii cu Mântuitorul Hristos continuă și prin  proslăvirea Botezului Domnului, numită atât de frumos de înaintașii noștri, Teofania ori Boboteaza.
Rugăciune SCURTĂ dar PUTERNICĂ la Nașterea Domnului! Spune-o AZI și puterea Domnului va fi cu tine.
Spune această rugăciune cu credință și Domnul te va însoți la fiecare pas. După ce ai citit-o, nu uita să o distribui tuturor, pentru ca și ceilalți să culeagă roadele ei minunate!
Cea mai PUTERNICĂ rugăciune care face MINUNI pentru sănătate. Cum şi cui trebuie să te rogi ca să te vindeci de boli
Rugăciunea este lucrarea cea mai înaltă a omului pe acest pământ, izvorul tuturor faptelor bune și al virtuților. Sfinții prin rugăciune s-au sfințit, și tot prin rugăciune i-au ajutat pe cei din jurul lor să îl cunoască pe Dumnezeu. Fără rugăciune cu credință în suflet și speranță în bunătatea Domnului, vindecarea cerută nu este cu putință.
Planta MINUNE care te scapă IMEDIAT de oboseală şi de stres. Trebuie doar să faci ceai din ea! VEZI AICI
Aparent probleme minore, stresul şi oboseala pot avea efecte dintre cele mai neplăcute asupra sănătății.
SUCUL MINUNE care previne și distruge 6 tipuri de cancer. A vindecat 70.000 de oameni! VEZI AICI
Vă propunem câteva tratamente pe bază de suc de varză împotriva unor tipuri frecvente de cancer, respectiv:
2 RUGĂCIUNI PUTERNICE pentru SĂNĂTATE pe care E BINE să le rostești în fiecare zi!
RUGACIUNE puternica pentru sanatate pe care sa o rostesti in fiecare zi pentru tine si pentru familia ta, pentru toti cei pe care ii iubesti. Rugaciunea are efecte minunate încă dupa prima saptamana de ruga. Astfel, sufletul se liniștește, crește speranța și te apropie de Dumnezeu, Singurul care poate dărui tămăduirea atunci când aceasta este de folos pentru cel ce se află în dificultate. De multe ori, credinta si rugaciunea rostita din suflet, cu voce tare sau in gand, salveaza crestinul de multe probleme si ii confera acestuia incredere si o stare de bine. Vorbirea cu Dumnezeu reprezinta un mijloc tainic de refacere si un scut care apara  persoana care se roaga și pe cei dragi ai săi.
9 decembrie: MAREA SĂRBĂTOARE a Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfinții Ioachim și Ana
Astăzi prăznuim Sfânta Zămislire a Maicii Domnului de către Sfinții Ioachim și Ana. Acest important eveniment în lucrarea de mântuire a lumii a avut loc în felul următor:
Olga, românca ce a murit şi a înviat. O mărturie CUTREMURĂTOARE
Aceasta fascinanta poveste aveam sa o ascult in seara Lasatului de Sec, intr-o indepartata manastire de maici din partile Satmarului: Manastirea Teghea. Din pricina ninsorilor nemiloase din ultimele zile, doar cativa mireni se incumentasera intr-acolo. Ma aflam singur, cu maica stareta Emanuela, intr-o bisericuta maramuresana, inconjurata de camp, camp alb si nemarginit, prin peretii de lemn auzeam vuietul napraznic al vanturilor infuriind zapada si, ceva mai departe, cantecul abia deslusit al calugaritelor adunate la ultima vecernie dinaintea Postului Mare.
Un înger i s-a arătat și a revenit la viață! Povestea incredibilă a unui orfan care a cunoscut dragostea Domnului Iisus Hristos
Vă prezentăm mai jos povestea incredibilă a unei persoane care e ieșit din labirintul mlăștinos al străzii și și-a recăpătat condiția de OM. Este o scrisoare primită la redacție de la un cititor care trăiește în America, și a dorit să rămână anonim:
Cea mai PUTERNICĂ rugăciune pentru copiii tăi către Sfânta Măicuță a Domnului!
O rugăciune extraordinară pentru binele copiilor, pe care toți părinții sunt datori să o rostească cât mai des. Dacă este spusă cu credință, Maica Domnului Îi acoperă cu harul acoperământului Său pe copiii noștri.
Meniu RAPID pentru prima săptămână din Postul Crăciunului
Este prima săptămână din Postului Nașterii Domnului. Până la 24 decembrie, creştinii ortodocşi vor ţine post. Pe parcursul acestui post vor fi mai multe zile cu dezlegare la pește, acesta fiind și motivul pentru care acest post este considerat unul ușor. Ca să nu stai prea mult în bucătărie, îţi sugerăm trei reţete rapide, cu produse de sezon.
Rugăciune PUTERNICĂ la începutul Postului Crăciunului
Citește cu credință această rugăciune, și Domnul te va binecuvânta cu pace, belșug, și ajutor de Sus.
MIRACOL. Fetiţa care l-a întâlnit pe DUMNEZEU.
Felicia A., doctor pediatru, a povestit o întâmplare interesantă despre una dintre pacientele sale. O fetiţă care a fost la un pas să moară înecată, a fost în comă, dar s-a reîntors şi a spus că a fost în Rai şi, mai mult, l-a întâlnit pe Dumnezeu. 
27 octombrie - Sfântul DIMITRIE cel NOU. Ce să NU faci în această zi!
Creștinii ortodocși îl sărbătoresc în data de 27 octombrie pe Sfântul Dumitru cel Nou sau Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor.
„Cine lasă o dragoste curată, nu mai găsește fericirea niciodată!”
Cuvânt ziditor de suflet al părintelui Calistrat Chifan, despre asumarea până la capăt a vieții de familie, pentru o educație sănătoasă a copiilor și cunună de biruință de la Dumnezeu.
Populația României – singura din lume care este obligată să înghită zilnic sare iodată. Dezvăluirile INCENDIARE ale medicului Pavel Chirilă
O hotărâre de guvern totalitară a transformat populația României într-un cobai. Împotriva oricărei logici și rațiuni, împotriva științei și a evidenței statisticilor medicale, suntem cu toții obligați să ne iodăm zi de zi, chiar și dacă organismul nostru nu are nevoie de un surplus de iod. Consecințele negative nu au întârziat să apară. Cu toate acestea, deși prof. univ. dr. Pavel Chirilă a adus public probe prin care a pus în evidență modul în care surplusul de iod a afectat sănătatea românilor. În același stil totalitar și absurd, în loc să ia în seamă avertismentul unui specialist reputat, guvernul român a dispus ulterior DUBLAREA cantității de iod din sare!!!
Cea mai PUTERNICĂ RUGĂCIUNE către Sfânta Măicuță a Domnului!
Rugăciunea de mai jos este una dintre cele mai puternice rugăciuni ale Ortodoxiei,  citindu-se mai ales în mănăstiri, la orele serii, în cadrul slujbei care se  cheamă Pavecernița Mare. Citește și tu această rugăciune în fiecare seară cu credință,  nădăjduind că Maica Domnului te va acoperi cu Sfântul Său Acoperământ, și-ți va  binecuvânta întreaga viață, pentru că nici o rugăciune către Maica Domnului nu se  pierde, ci pe toate le ascultă Măicuța noastră dragă, dăruind tuturor cele de  folos sufletului și trupului.
Rugăciune MIRACULOASĂ către Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea noastră!
De decenii, această rugăciune împlinește dorințele credincioșilor aflați la vreme de necaz. Credincioșii trebuie să se roage ca Maica Parascheva să nu treacă cu vederea rugaciunile lor, chiar dacă ei au greșit și să le dăruiască sănătate și viața ferită de răutatea dușmanilor știuți și neștiuți.
Cea mai PUTERNICĂ rugăciune după „Tatăl nostru”! Toți S-AU CONVINS de PUTEREA EI!
Învăţaţi-vă cea mai puternică rugăciune, după rugăciunea domnească „Tatăl nostru”, care este rugăciunea inimii, adică să zici mereu în minte şi în inimă: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.
Scurtă, dar PUTERNICĂ! Rugăciune de seară în 4 puncte!
Maica Siluana Vlad ne propune o rugăciune de seară puternică, cu efecte minunate.  Spune-o și tu cu credință, și Domnul te va asculta, dăruindu-ți ție și celor dragi ai tăi  binecuvântări nenumărate.
Nu uitați! Binele SE ÎNTOARCE la cel ce-l face! O întâmplare EMOȚIONANTĂ despre PUTEREA MILOSTENIEI!
Un tânăr șomer s-a trezit într-o dimineață și a mers să își verifice buzunarele pantalonilor. Tot ce a găsit au fost câțiva dolari. El a hotărât să îi folosească pentru a își cumpăra ceva de mâncare… și apoi ce va vrea Dumnezeu.
Cum să te porți la LOCUL DE MUNCĂ atunci când ȘEFUL tău e un OM RĂU? Răspunsul Sfântului Siluan te va UIMI!
  Intrebare: Cum isi poate pastra pacea sufletului un subordonat atunci cand seful lui e un om artagos si rau?
Psalmul 50: Cea mai puternică RUGĂCIUNE pentru TINE și FAMILIA TA! Face adevărate MINUNI!
Credinţa în Dumnezeu rămâne pentru români singura lor speranţă adevărată, mai ales atunci când trec prin grele încercări. Rugăciunea de mai jos, Psalmul 50, are o putere deosebită, fiind recomandată de marii duhovnici români ca rugăciune pentru ușurarea sufletului și atragerea ajutorului dumnezeiesc. Îmbinată cu spovedania înaintea duhovnicului și cu participarea la slujba de duminică (Sfânta Liturghie), rugăciunea aceasta va ajuta mult pe oricine o rostește cu credință.
CEA MAI PUTERNICĂ RUGĂCIUNE a Părintelui Arsenie Boca. O citea în fiecare zi!
O rugăciune extrem de puternică, pe care Părintele Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață pentru a primi binecuvântarea Domnului în acea zi, pentru limpezirea gândurilor, liniștirea sufletului, întărirea minții și primirea ajutorului dumnezeiesc. Această rugăciune a fost interzisă de comuniști, și descoperită după căderea regimului Ceaușescu.
Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Citește-l zilnic și vei vedea minunea!
O rugăciune mângâietoare dedicată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care îți va umple sufletul de nădejde și bucurie sfântă. Acest acatist a schimbat multe vieți în bine, atrăgând harul Maicii Domnului asupra tuturor celor care l-au citit cu credință și dragoste.
Acoperământul Maicii Domnului. De ce TOȚI CRESTINII trebuie să se roage astăzi Sfintei Măicuțe
În prima zi a lui octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI, cunoscut în popor și ca Pocroave, un praznic cu adânci semnificații în viața creștinilor. Este un moment în care rugăciunile de ajutor și ocrotire la Maica Domnului fac minuni. Acoperamantul Maicii Domnului îi ține sub protecția lui pe toti creștinii care vor să fie feriți de încercări și suferințe peste puterile lor.
29 septembrie: Nașterea Sfântului Ardealului, părintele Arsenie Boca. Autobiografia MARELUI DUHOVNIC
La 29 septembrie se năștea, la Vața de Sus, cel ce avea să devină, ulterior, „Sfântul Ardealului”, unul dintre cele mai iubite „personaje” ale ortodoxiei românești contemporane, Ieromonahul Arsenie Boca. Mii de oameni intrau pe porțile mănăstirii pentru a lua cuvânt de folos de la el, iar acesta îi întâmpina spunându-le pe nume, deși era prima oară, în viață, când îi întâlnea. Să, facem, astăzi, cunoștință cu Ieromonahul Arsenie, din nou, din chiar propriile sale cuvinte, citind această scurtă și smerită autobiografie.
Cum scapi de gelozie. 9 pași simpli!
Neîncredere, temeri, gelozie… am putea spune că lucrurile acestea nu se întâmplă în relaţia noastră. „Noi ne înţelegem prea bine şi avem încredere unul în altul, iar în aceste condiţii gelozia nu îşi are locul.” Chiar şi în familiile cele mai echilibrate şi mai armonioase intervin momente în care unul dintre soţi are temeri, mai mult sau mai puţin justificate, în legătură cu fidelitatea celuilalt și cu locul pe care îl ocupă printre priorităţile acestuia.
Să nu bârfești niciodată un preot! Poveste reală care te va pune pe gânduri!
In Pireu, cu destui ani in urma, un preot a fost caterisit si pentru ca avea o dubla pregatire, lucrând dupa aceea ca profesor.
O femeie își vindecă bărbatul de patima beției cu ajutorul unui mare sfânt rus!
Prin rugaciunile preacuviosului Kukșa, unii oameni si-au schimbat chipul vietuirii lor pacatoase. Intr-o familie, barbatul suferea de patima betiei. El decazuse intru totul, era aspru cu sotia lui si crud cu copiii, de cresterea carora nu se mai ocupa deloc. Femeia si copiii erau disperati.
O mare minune a Maicii Domnului săvârșită în timpul războiului din Siria
Cum s-a izbăvit orașul ortodox Muhradah de un puternic atac al jihadiștilor (de Gheorghie Theoharis)
Planta MINUNE care îți reface IMUNITATEA, îți protejează INIMA, și te apără de VIROZELE DE TOAMNĂ!
În fiecare toamnă această plantă ne încântă privirea, frumusețe dincolo de care găsim bogăţia de vitamine şi minerale din fructele brumate. Aşa ne întâmpină măceşii de pe marginea drumurilor sau de pe dealuri, pentru ca mai târziu să ne dăruiască puterea vindecătoare a fructelor roşiatice şi pline de zaharuri.
Înălțarea Sfintei Cruci, cea mai veche mare sărbătoare a creștinătății!
Înălțarea Sfintei Cruci - o sărbătoare mare despre care toți creștinii trebuie să știe
Cum să trăim pentru a-l întâlni pe Dumnezeu? Află ACUM cea mai scurtă cale!
O scrisoare a Cuviosului Nikon Vorobiov către o femeie care l-a rugat să-i dea câteva sfaturi despre calea ce duce la Dumnezeu.
Minune a Maicii Domnului în Muntele Athos: Vindecarea miraculoasă a unui tânăr din Cipru!
O mărturie extraordinară despre puterea rugăciunii către Maica Domnului. Atunci când este chemată cu credință, Maica Domnului niciodată nu întârzie, ci răspunde întotdeauna cu dragoste. Citiți mai jos ce i s-a întâmplat unui tânăr care nu și-a pus nădejdea în ajutorul oamenilor, ci a alergat cu sete în Sfântul Munte Athos, pentru a se arunca la icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Paramythia, adică „Mângâietoarea”. După cum veți vedea parcurgând textul de mai jos, minunile mari ale Maicii Domnului petrecute in zilele noastre sunt cât se poate de reale, nelăsându-se așteptate acolo unde există credință, îndrăzneala Maicii Domnului înaintea tronului dumnezeirii fiind cu neputință de exprimat în cuvinte.