9 decembrie: MAREA SĂRBĂTOARE a Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfinții Ioachim și Ana

Facebook
9 decembrie: MAREA SĂRBĂTOARE a Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfinții Ioachim și Ana

Astăzi prăznuim Sfânta Zămislire a Maicii Domnului de către Sfinții Ioachim și Ana. Acest important eveniment în lucrarea de mântuire a lumii a avut loc în felul următor:

Sfinții Ioachim și Ana nu au putut avea copii până la o vârstă înaintată, când, după multe rugăciuni în care i-au cerut Domnului copil, Sfântul Arhanghel Gavriil i-a cercetat pe fiecare dintre ei, binevestindu-le că în curând vor fi binecuvântați de Dumnezeu prin zămislirea Fecioarei Maria.

Pântecele sterp al Anei a devenit astfel roditor, oferind lumii darul cel de mult preț care va dospi la rândul său „Pâinea cea adevărată a Vieții”, pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Tropar la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4 
Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!

Condac la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria
Glasul 4 
Arătatu-Te-ai astăzi...
Astăzi lumea prăznuieşte zămislirea Sfintei Ana, care s-a făcut de la Dumnezeu; pentru că aceasta a născut pe Ceea ce mai presus de cuvânt a născut pe Cuvântul.Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


9 decembrie: MAREA SĂRBĂTOARE a Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfinții Ioachim și Ana | ROL.ro