20 ianuarie: Sfântul Eftimie cel Mare, ajutătorul femeilor ce nu pot avea copii!

Facebook
20 ianuarie: Sfântul Eftimie cel Mare, ajutătorul femeilor ce nu pot avea copii!

Sfântul Eftimie cel Mare s-a născut în secolul al IV-lea în Melitina Armeniei. Deși fericita Dionisia a trăit destui ani împreună cu bărbatul ei, dar fiind stearpă, nu năştea. Pentru aceea, în mare mâhnire petrecând amândoi, multă vreme s-au nevoit, rugându-se lui Dumnezeu să li se dăruiască fiu, ceea ce până la urmă s-a și întâmplat.

Încă de la vârsta de 29 de ani s-a retras într-o peșteră la Ierusalim. Cu rugăciunile lui mulți se vindecau de boli grele iar femeile ce nu puteau să aibă copii, cu rugăciunile lui dobândeau copii. De asemenea, sfântul era înainte văzător, încât, atunci când venea cineva, el știa dinainte ce fel de gânduri avea acel om.

Odată, Sfântul Eftimie a săturat patru sute de călători cu doar câteva pâini.

Altădată, ajungând un drumeț la mănăstirea Sfâtului Eftimie, a intrat acolo unde erau moaștele sfântului și, văzând tăblița de argint de deasupra acestora, a luat-o și a fugit din mănăstire. A doua zi, dimineață, Procopie, portarul mănăstirii, l-a găsit pe drumeț încremenit cu tăblița în mână la o distanță de 30 de stadii. Procopie l-a dus în mănăstire iar acesta și-a mărturisit păcatul înaintea întregii obști. Călugării, bucuroși de minunea Sfântului Eftimie, au luat tăblița, i-au dat merinde de drum bărbatului, căci era sărac, și l-au eliberat.

Sfinte Cuvioase Eftimie roagă-te pentru noi!
Vezi comentariile
loading...
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


20 ianuarie: Sfântul Eftimie cel Mare, ajutătorul femeilor ce nu pot avea copii! | ROL.ro