10 REGULI despre cum să ținem CORECT POSTUL NEGRU , sfaturile părintelui Argatu

Facebook
10 REGULI despre cum să ținem CORECT POSTUL NEGRU , sfaturile părintelui Argatu

Părintele Ilarion Argatu ne explică cum să ținem corect postul negru pentru ca diavolul să nu „râdă” de noi.

Preotul Argatu este un duhovnic iubit de credincioșii din țară și din străinătate, cunoscut pentru exorcizările pe care le săvârșea.

Din propria experiență, părintele ne spune ce să facem și ce să nu facem în perioada postului. Vine cu sfaturi culese din cartea sa „Pe treptele suirii către cer”, ediţia a II-a, 2007, unde suntem învățați regulile pe care trebuie să le respecte orice creștin când ține post negru.

1. Să nu mănânci nimic toată ziua atunci când ajunezi sau ții post negru.

2. Să nu te cerți cu absolut nimeni, indiferent cât de mult te-a supărat cineva. Trebuie să te controlezi, să te stăpânești și să nu cazi în plasa diavolului. Dacă nu respecți asta, postul nu funcționează.

3. Să te abții de la orice ispită, păcat și răutate.

4. Să nu dormi în ziua postului. Postul trebuie îndurat toată ziua, fară metode rapide pentru trecerea timpului.

5. Să nu te duci în vizite în ziua postului, pentru ca nu cumva sa fii descoperit că postești în caz că gazda se oferă să îți dea o gustare. Nu trebuie să știe nimeni când postești. Trebuie să o faci pentru liniștea sufletului tău.

”Dacă eşti sărac, măcar o felie de pâine dă celui flămând!"

6. Să dai săracilor mâncarea pe care ar fi trebuit să o mănânci în ziua respectivă. În ochii diavolului vei fi considerat avar că nu vrei să împarți mâncarea și se consideră că o păstrezi pentru când termini postul. Fii milostiv. Dă din ce ai, oricât poți. Dumnezeu te vede și te va aprecia.

7. Să iei o bucățică de anaforă și 3 înghițituri de aghiazmă numai în cazul în care ești prea slăbit și simți că nu poți duce postul la bun sfârșit.

8. Dacă totuși întrerupi postul, poți mânca o singură masă, dar neapărat de post. Dacă mănânci mai mult, diavolii îți fură postul.

9. Postul nu poate fi întrerupt oricând. Postul pentru eliberare de vrăji și descântece poate fi întrerupt numai în orele când vrăjitorii îi trimit pe diavoli la treabă. Aceste ore diferă, așa că poți întrerupe postirea la ora 15.00, 18.00, 21.00 sau la ora 00.00. 

10. Postul-ajunare începe cu o zi înainte postului la ora 18.00 și se termină a doua zi la 00.00. Cine nu îl poate duce până la capăt, se poate opri din postit la orele menționate mai sus. Ora întreruperii postului semnifică momente ale pătimirii Domnului nostru Iisus Hristos; așadar ora 12.00 semnifică ora la care Mântuitorul a fost răstignit; ora 15.00 este ora la care și-a dat duhul pe Cruce; la oar 18.00 a fost coborât de pe Cruce și îngropat; la ora 21.00 s-a piatra pe mormânt fiind pecetluită, iar ora 00.00 este ora la care s-a coborât la iad sfărâmând porţile de aramă, risipind pe diavoli şi scoţând pe cei drepţi din iad.
Vezi comentariile

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


10 REGULI despre cum să ținem CORECT POSTUL NEGRU , sfaturile părintelui Argatu | ROL.ro